Τι κάνουν όσες έχουν τέλειο δέρμα;

Πώς τα καταφέρνει και έχει τόσο ωραίο δέρμα; 

Πριν το καχύποπτο μυαλό σας πάει στις αισθητικές παρεμβάσεις ή στην άδικη μητέρα φύση που κάποιες τις έχει προικίσει με τα καλά γονίδια, ρίξτε μια ματιά στις καθημερινές συνήθειες των γυναικών που έχουν όμορφο δέρμα. Συγκεντρώσαμε για εσάς όλα τους τα μυστικά για να μπορείτε να έχετε κι εσείς επιδερμίδα που κλέβει τις εντυπώσεις!

1.Κάντε βαθύ καθαρισμό καθημερινά

Να πλένετε το πρόσωπό σας το βράδυ, με ένα κρεμώδες καθαριστικό και χλιαρό νερό. Δώστε χρόνο στον καθαρισμό. Αντί να τρίψετε το πρόσωπό σας, αφήστε το καθαριστικό να «καθίσει» στο δέρμα σας για μερικά δευτερόλεπτα και να απομακρύνει το μακιγιάζ, τη βρωμιά και την λιπαρότητα. Το πρωί, βρέξτε απλά το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό. Σε περίπτωση που έχετε λιπαρή επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο αφρώδες καθαριστικό πρωί και το βράδυ.

2. Ανανεώστε το αντιηλιακό σας, ακόμα και τις ημέρες του χειμώνα. 

Γνωρίζετε πως ένας τρόπος  πρόληψης της γήρανσης του δέρματος είναι η εφαρμογή αντιηλιακού. Αν, όμως, πιστεύετε πως η εφαρμογή μίας ενυδατικής κρέμας με δείκτη προστασίας SPF 30 είναι αρκετή, κάνετε λάθος. Οι γυναίκες με πανέμορφο δέρμα επίσης να κάνετε φροντίζουν να εφαρμόζουν ξανά αντιηλιακό κάθε λίγες ώρες. Τα συστατικά των καλλυντικών που σας προστατεύουν από τον ήλιο είναι αποτελεσματικά μόνο για δύο ώρες-αρκετό χρονικό διάστημα για να προστατεύσει το δέρμα σας για μια βόλτα το πρωί ή για μία μετακίνηση, αλλά όχι όλο το απόγευμα. Φροντίστε, λοιπόν, κι εσείς να ανανεώνετε το αντιηλιακό στο πρόσωπό σας, αν θέλετε να διατηρήσετε μία υπέροχη επιδερμίδα.

3. Κρέμα με ρετινοειδή  κάθε βράδυ!

Τα ρετινοειδή είναι παράγωγα της βιταμίνης Α που έχουν αποδειχθεί πως ενισχύουν το κολλαγόνο, το οποίο μειώνει τις λεπτές γραμμές και επιταχύνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, ανανεώνοντας την επιδερμίδα. Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας και εκείνος θα σας προτείνει την κατάλληλη κρέμα με βάση τα ρετινοειδή για εσάς. Επειδή, όμως, τα ρετινοειδή μπορεί να προκαλέσουν κάποια ενόχληση κατά την πρώτη εφαρμογή, φροντίστε να τοποθετήσετε μία απαλή  ενυδατική κρέμα πρώτα, αφήνοντας τη το δέρμα σας για τουλάχιστον 30 λεπτά και στη συνέχεια εφαρμόστε την  ρετινοειδή κρέμα σας.

 4. Καταναλώστε σολομό και αντιοξειδωτικά

Η υψηλή περιεκτικότητα του σολομού σε ωμέγα-3 βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος από μέσα προς τα έξω και μειώνει τη φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσει την ερυθρότητα του δέρματος.  Και οι τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως τα βατόμουρα, τα σκούρα πράσινα λαχανικά, το πράσινο τσάι και ο καφές  βοηθούν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών που μπορούν να βλάψουν τις κυτταρικές δομές του δέρματος, επιταχύνοντας τη γήρανσή του.

5.Αυξήστε τον καρδιακό σας ρυθμό

Η αύξηση του καρδιακού σας ρυθμού μία φορά την ημέρα δίνει λάμψη στο δέρμα σας. Επειδή η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την ικανότητα του οργανισμού να λαμβάνει οξυγόνο, βελτιώνει και την επιδερμίδα σας. Το δέρμα έχει, έπίσης,  υποδοχείς ενδορφινών, πράγμα που εξηγεί γιατί επηρεάζεται θετικά ο οργανισμός και η ψυχολογία σας από την αερόβια άσκηση.

6. Κοιμηθείτε!

Οι γυναίκες που έχουν όμορφο δέρμα κοιμούνται τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ. Η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες και της γήρανση του δέρματος, η οποία μπορεί να προκαλέσει και ακμή μειώνεται κατά την διάρκεια του ύπνου. Το αποτέλεσμα; Πιο νέα, πιο καθαρή και πιο λαμπερή επιδερμίδα;

 

Σχετικά άρθρα