Τι πρέπει να κάνω για να απαλλαγώ από την ψαλίδα;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών με μεσαίου μήκους αλλά και μακριά μαλλιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις σπασμένες άκρες και την ψαλίδα. Πώς μπορούμε να την αποφύγουμε χωρίς να ξοδευτούμε στο κομμωτήριο; 

Γράφει η Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου

 

 

 

 

 

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο είναι το κούρεμα. Όμως πολλές φορές καταφεύγοντας σε αυτόν τον τρόπο χάνουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, δηλαδή τα μακριά μαλλιά. Για όσες λοιπόν θέλουν να έχουν μακριά μαλλιά, υπάρχουν κάποια tips που αν τα ακολουθήσετε παρατείνεται το σπάσιμο της άκρης που προκαλεί την ψαλίδα.

Το πρώτο που θα πρέπει να προσέξετε είναι το σεσουάρ, το οποίο λόγω της θερμότητας ταλαιπωρεί και σπάει τις άκρες, καλό είναι λοιπόν να το αποφεύγετε. Αν πάλι αυτό δεν γίνεται, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα ώστε να προστατευθούν τα μαλλιά.

Τι προϊόντα θα πρέπει να χρησιμοποιώ για να προστατεύω τα μαλλιά μου από την ψαλίδα;

Πάντα στο λούσιμο να χρησιμοποιείτε μάσκα και όχι κρέμα. Είναι πιο ενυδατική και κάνει τα μαλλιά ελαστικά. Πριν να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά, να βάζετε πάντα σιλικόνη ή μετάξι. Έτσι τα μαλλιά ξεμπερδεύονται πιο εύκολα και δεν σπάνε.

Όταν στεγνώσετε ή ισιώσετε τα μαλλιά σας ξανά βάλτε σιλικόνη ή μετάξι στις άκρες. Έτσι τα μαλλιά προστατεύονται κάπως καλύτερα από την “κακή” συνήθεια του να πιάνουμε και να πειράζουμε συνέχεια τις άκρες των μαλλιών.

Τέλος, καλό θα είναι να αποφεύγετε να μαζεύετε αλογοουρά ή κοτσιδάκια τα μαλλιά γιατί και πάλι αυτό βοηθάει στο σπάσιμο των μαλλιών και στην δημιουργία ψαλίδας. Γενικότερα, όσο λιγότερο πειράζετε τα μαλλιά τόσο λιγότερο ταλαιπωρούνται.

Να θυμάστε πως…

Καλό θα ήταν να κάνετε μια μάσκα μαλλιών κάθε 15 μέρες, γιατί όπως το σώμα και το πρόσωπο μας χρειάζονται συστηματική περιποίηση, έτσι και τα μαλλιά χρειάζονται την ενυδάτωση τους, για να μπορούν να μακραίνουν και να γίνονται πιο δυνατά και υγιή!

Σχετικά άρθρα