Πώς θα βάλω σωστά το ρουζ;

Αναμφίβολα η χρήση του ρουζ βοηθά το πρόσωπο να φαίνεται υγιές και φωτεινό. Υπάρχουν ρουζ σε κρεμώδη υφή και σε σκόνη. Αυτά της πρώτης κατηγορίας μπορούν να απλωθούν με τη βοήθεια των δαχτύλων ενώ τα δεύτερα με ένα μεγάλο πινέλο.

Από την Beauty blogger, Έφη Χατζηιγνατιάδου

Η απόχρωση του ρουζ πρέπει να δένει με το πρόσωπο για αυτό καλό είναι να επιλέγετε φυσικές αποχρώσεις. Όσο πιο ανοιχτή η επιδερμίδα του προσώπου, τόσο και πιο ανοιχτό το χρώμα του ρουζ.

Ενδείκνυνται τα ροζ ή σομόν χρώματα σε ανοιχτές επιδερμίδες, ενώ στις σκούρες τα καφέ κόκκινα ή δαμασκηνί χρώματα.

Πως να το βάλω σωστά;

Σχετικά με την εφαρμογή του, καλό είναι αρχικά να βγάλετε από το πινέλο την περιττή ποσότητα που έχει συγκεντρωθεί σε αυτό, φυσώντας το ή χτυπώντας το πινέλο σε μια επιφάνεια. Απλώστε το πάνω στα μήλα, ρουφώντας το πρόσωπο προς τα μέσα, και καθώς φτάνετε προς τους κροτάφους θα πρέπει να σβήνει και να γίνεται ένα με την επιδερμίδα.

Αν πιστεύετε ότι βάλατε υπερβολική ποσότητα ρουζ, μπορείτε να την ¨κρύψετε¨ τοποθετώντας μία στρώση διάφανης πούδρας ή να συνεχίσετε να δουλεύετε με το πινέλο ώστε να σβήσει.

Πως να κάνω να φαίνονται τα ζυγωματικά μου πιο έντονα;

Μπορεί να μην έχεις έντονα ζυγωματικά και γωνίες αλλά υπάρχει πάντα τρόπος να τα δημιουργήσεις με το κατάλληλο μακιγιάζ! Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να δείχνεις πιο αδύνατη με σύμμαχο το make up και το ρουζ σου και άφησε τους άλλους να αναρωτιούνται πόσα κιλά έχασες!

Tα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι:

1. Βασικό εργαλείο των φωτοσκιάσεων είναι το make up. Θα χρειαστείς ένα στον τόνο της επιδερμίδας σου κι ένα δύο – τρεις τόνους πιο σκούρο. Αν θες μπορείς να αξιοποιήσεις και το σκούρο make up που σου ξέμεινε από το περασμένο καλοκαίρι!

2. Με ένα πινέλο ή τα δάχτυλά σου άπλωσε το make up που είναι στον τόνο της επιδερμίδας σου σε όλο το πρόσωπο και χαμηλά στο λαιμό.

3. Άπλωσε concealer κάτω από τα ζυγωματικά.

4. Τοποθέτησε το σκούρο make up στο περίγραμμα του άνω μέρους του προσώπου αλλά και στα ζυγωματικά μέχρι τα μάγουλα.

5. Σβήνουμε με ένα πινέλο.

Αφού έκανες τις σκιές, ήρθε η ώρα για να δώσεις φως σε συγκεκριμένα σημεία. Εξάλλου, η λέξη φωτοσκίαση αυτό σημαίνει: Φως και σκίαση!
Για να δώσεις φως, τοποθέτησε concealer κάτω από τα μάτια, στο μέτωπο, στο σημείο που υπάρχει κενό ανάμεσα στα φρύδια, στην κορυφή της μύτης, στο “V” των χειλιών και στο πηγούνι.

Σβήσε ξανά με πινέλο και είσαι έτοιμη!

Σχετικά άρθρα