H αυθεντική γαλλική σοκολάτα!

<div class="grid_7 omega column-2">
<div class="storyContent">
<div class="body">
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><strong>Δεν θα σας πούμε ψέματα, δεν είναι εύκολη η συνταγή, αλλά θα σας αποζημιώσει. Πρακτική χρειάζεται μόνο. </strong></span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><strong><br /></strong></span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><strong>Για 5 φλιτζάνια</strong></span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">1 λίτρο φρέσκο γάλα με πλήρη λιπαρά</span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">160 γρ. σοκολάτα σε σκόνη καλής ποιότητας</span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">100 γρ. γιαούρτι</span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">100 γρ. κρέμα γάλακτος</span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">100 γρ. σάρκα μάνγκο</span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">40 γρ. crème fraiche</span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">μερικούς σπόρους κόλιανδρου</span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><strong>Σκεύη που θα χρειαστούμε</strong></span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">σιφόν (ειδικό σκεύος που χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαντιγί και αφρών)</span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">μπλέντερ</span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">1. Ξεκινάμε με την κρέμα βανίλιας. Ρίχνουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιφόν. Κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε δύο φορές. Βάζουμε το σιφόν στο ψυγείο. Aν δεν έχουμε σιφόν, θα χρειαστούμε ένα ψηλό ποτήρι και κουτάλι με μακριά βάση. Γεμίζουμε το ποτήρι έως περίπου το 1/4 με το γιαούρτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος προσέχοντας να μην ξεχειλίσει το ποτήρι. Με το κουτάλι ανακατεύουμε γρήγορα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν φτάνοντας στον πάτο του ποτηριού για να ομογενοποιηθούν σωστά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλη την ποσότητα γιαουρτιού και κρέμας γάλακτος. Βάζουμε στο ψυγείο.</span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">2. Ετοιμάζουμε την κρέμα μάνγκο: ξεφλουδίζουμε το μάνγκο και πολτοποιούμε τη σάρκα του στο μπλέντερ. Αναμειγνύουμε τον πολτό μάνγκο με 40 γρ. crème  fraiche. Στο γουδί χτυπάμε τους σπόρους κόλιανδρου μέχρι να γίνουν σκόνη και ρίχνουμε μια πρέζα στο μείγμα μάνγκο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.</span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">3. Σε μπολ, <strong>γαρνίρουμε με το σιφόν</strong> ή ρίχνουμε με το κουτάλι 3 κ.σ. κρέμα βανίλιας. Προσθέτουμε την κρέμα μάνγκο. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε 3 φορές το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.</span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">4.<strong>Ετοιμάζουμε την ζεστή σοκολάτα</strong>. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την σκόνη σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να σιγοβράσει το μείγμα. Η παρασκευή σοκολάτας είναι απαιτητική, γι' αυτό ανακατεύουμε συνεχώς με μαρίζ, προσέχοντας να μην κάψει και κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν αρχίσει να σιγοβράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αν η υφή δεν μας αρέσει, συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">5. <strong>Αφήνουμε τη σοκολάτα να σταθεί</strong> για 5 λεπτά και σερβίρουμε σε φλιτζάνια. Γαρνίρουμε με την κρέμα βανίλιας και μάνγκο.</span></p>
<h2> </h2>
<p> </p>
</div>
</div>
<div class="storyContent"> </div>
</div>

Σχετικά άρθρα