Πατάτες φούρνου με κρέμα

<p class="title"><strong><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;">Υλικά</span></strong></p>
<p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;">φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</span><br /><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;">50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη</span><br /><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;">2 κουταλιές τη σούπας κουκουνάρι</span><br /><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;">10 γαμμάρια άσπρη τριμμένη φρυγανιά</span><br /><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;">8 μικρές πατάτες baby</span><br /><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;">200 γραμμάρια τυρί κρέμα</span><br /><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;">4 κουταλιές ελαιόλαδο</span></p>
<p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;"> </span></p>
<p><span style="font-size: medium; font-family: arial, helvetica, sans-serif;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;">Πλένετε τις πατάτες, στεγνώστε τις και κόψτε τις σε τέταρτα ή σε πιο πολλά κομμάτια αν είναι πιο μεγάλες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.</span><br /><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;">Βάλτε σε ένα πυρίμαχο ταψί τις πατάτες, περιχύνετε τις με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε τις καλά να καλυφθούν από όλες τις μεριές. Βάλτε τις στο φούρνο και ψήστε τις για 30 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;">Μετά το πέρας των 30 λεπτών προσθέστε το τυρί κρέμα, ανακατέψτε και ψήστε για άλλα 15- 20 λεπτά.</span><br /><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;">Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καβουρντίστε το κουκουνάρι, μέχρι να πάρει χρώμα.</span><br /><br /><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;">Ανακατεύετε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τα κουκουνάρια και την τριμμένη φρυγανιά. Πασπαλίστε από πάνω με το μείγμα του τυριού και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.</span></p>
<p><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: medium;"> </span></p>
<p><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: small;"> Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</span></strong></p>

Σχετικά άρθρα