Πρωτότυπη σαλάτα με σπαράγγια, χαλούμι και ντοματίνια

21 Οκτωβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, με αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια τυρί χαλούμι
1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου  1 κιλό
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι κομμένα σε φέτες

Για τη σάλτσα
1 κουταλιά του γλυκού σπόροι μουστάρδας
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμός και ξύσμα 1 λάιμ
1 κουταλιά της σούπας ξίδι λευκού κρασιού
1⁄2 κουταλιά της σούπας κάππαρη στραγγισμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα
κλαράκια κόλιανδρου όσα θέλετε

 

 

 

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα
Με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας σκουπίζετε το χαλούμι. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το σε 8 φέτες, μαζί με τις άκρες.
Κατόπιν αλευρώστε τα.

Όταν θα σερβίρετε το χαλούμι, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αφού το λάδι είναι πολύ ζεστό βάζετε το τυρί στο τηγάνι – η κάθε πλευρά θέλει 1 λεπτό για να μαγειρευτεί, ώστε μέχρι να βάλετε και το τελευταίο κομμάτι, είναι ώρα να γυρίστε το πρώτο.

Πρέπει να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.

Γεμίστε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα τρόπο μισό με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέστε τα σπαράγγια και μειώνουμε την θερμότητα ελαφρώς να σιγοβράζει. Μισοβράζουμε τα σπαράγγια για ακριβώς 2 λεπτά.

Αδειάστε το ζεστό νερό. Ενώ τα σπαράγγια είναι ακόμα ζεστά, βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το χαλούμι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες και την σάλτσα.
Σερβίρετε  με κλαράκια κόλιανδρου.

Για τη σάλτσα
Ετοιμάστε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ