Πέννες με σάλτσα ελιάς και κουκουνάρι

21 Οκτωβρίου 2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

60 γραμμάρια κουκουνάρια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κούπα σάλτσα ελιάς
400 γραμμάρια μακαρόνια πέννες

Για τη σάλτσα ελιάς
2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο ή κρασόξιδο
1-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
3 κούπες μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι, σε κομματάκια

 

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ελιάς
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπέντερ και τα χττπάμε για μερικά δευετόλεπτα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
Στη συνέχεια βράστε τις πέννες σε αλατισμένο νερό, για 8 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ, βάλτε τα κουκουνάρια σ' ένα μικρό τηγάνι κι ανακατέψτε τα επάνω σε μέτρια φωτιά, να ροδοψηθούν.
Στραγγίστε τις πέννες και έτσι όπως είναι ζεστές, ανακατέψτε τες με τα κουκουνάρια και όση από τη σάλτσα της ελιάς θέλετε.

Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα. Συνοδέψτε με τρυφερή ρόκα, ραντισμένη σε ξύδι μπαλσάμικο.
 

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ