Όταν ο έρωτας φεύγει και μένει η αγάπη

21 Οκτωβρίου 2013

Σ’αγαπώ αλλά δεν είμαι ερωτευμένος/η μαζί σου.  Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή τη φράση; Η πόσες φορές αναγκαστήκατε να το παραδεχτείτε στο σύντροφό σας, ότι η αγάπη που νιώθετε πια για αυτόν είναι καθαρά φιλική , σχεδόν αδελφική αλλά καθόλου ερωτική.

Αυτές οι 8 λέξεις παίζουν πολύ καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη μιας σχέσης ή μάλλον θα έπρεπε να πούμε στην κατάληξη της σχέσης, καθώς κρύβουν όλα αυτά που μπορεί να βλέπαμε αλλά να μη θέλαμε ποτέ να παραδεχτούμε.

Πολλά ζευγάρια ήξεραν καταβάθος ότι το τέλος της σχέσης πλησιάζει προτού το παραδεχτεί ο σύντροφός τους. Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί οι οποιοι συνειδητά επέλεξαν να “αγνοήσουν» τα προειδοποιητικά σημάδια, και να τα ερμηνεύσουν μέσα τους ως τα πάνω και τα κάτω μια σχέσης.

Mε αυτή τη φράση έχουν διαλυθεί πολύ γάμοι η οποιοί ξεκίνησαν σαν κάτι πολύ δυνατό και παθιασμένο και «εξατμίστικαν» μέσα από τη καθημερινή ρουτίνα, τη κούραση για την ανάθρεψη της οικογένειας, τη πίεση για τη δουλειά .

Πολλά ζευγάρια παραδέχονται ότι βλέπουν στα μάτια του συντρόφου τους ότι έχει χαθεί η αρχική σπίθα, και ότι καταβάθος θα θέλανε να ξαναδούνε αυτή τη σπίθα ξανά να αναζωπυρώσει τη σχέση. Πως όμως θα αναζωπυρωθεί αυτή η σχέση όταν έχει φύγει πλέον το πάθος και η επιθυμία;

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλά ζευγάρια  είναι ότι, προκειμένου να κρατήθεί μια σχέση ζωντανή και να μη χαθεί μέσα στη καθημερινότητα, πρέπει  το ζευγάρι να φροντίσει τη σχέση σαν να είναι ενας ζωντανός οργανισμός. Χρειάζεται δηλαδή, αγάπη, φροντίδα, «τάισμα»

Είναι φυσικό, στις περισσότερες περιπτώσεις και ιδιαίτερα οι άντρες να θέλουν να διατηρήσουν μια φιλική επαφή με τον πρώην σύντροφό τους μόλις το ερωτικό στοιχείο έχει φύγει.  Εξάλου, όταν έχεις περάσει πολλά χρόνια με κάποιον είναι λογικό επόμενο να τον αγαπάς και να τον «νοιάζεσαι»  έστω και αν δεν υπάρχει καθόλου ο ερωτισμός.

Όταν λοιπόν ο σύντροφός σας γυρίσει και σας πει « σ’αγαπώ αλλά δεν είμαι ερωτευμένος μαζί σου» μην το παραξηγήσετε, απλά δεν έχει κάτι άλλο να πει και είναι η αλήθεια. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Μαρί***** ****
17:58 Πέμπτη 12/01/2017
Καλησπέρα είμαι 20 χρονών και εχω μιασχεση απο τα 15 μου και ειναι και ο πρωτος μου απο τοτε δεν έχουμε χωρίσει ποτέ οριστικά ουτε για μεγάλο διάστημα γιατι πάντα τα βρίσκαμε ειμουν πολυ ερωτευμένη ηθελα να ειμαι συνεχεια μαζι του δεν μπορούσα να κοιτάξω άλλον και ηταν ολα τέλεια μεταξύ μας τον τελευταίο χρόνο όμως νιώθω πως εχει χαθεί ο έρωτας τον αγαπω παρα πολυ και τον νοιάζομαι αλλα κατι μου λείπει δεν τον πόθο όπως τον ποθούσα το σεξ εχει γίνει βαρετό δεν νιώθω την έλξη που ένιωθα και ειμαι σε αδιέξοδο δεν θελω να τον χασω απο την ζωη μου ειναι κομμάτι της ζωης μου αλλα απο την αλλη νιώθω πως δεν με καλύπτει η σχέση αυτη ακομα και τωρα καθε μέρα βρισκόμαστε ομως δεν μιλάμε δεν επικοινωνούμε δεν έχουμε τι να πούμε τι να συζητήσουμε κατι κοινό αλλα αρέσουν σε αυτον αλλα σε εμενα με αγαπαει ομως και το δείχνει έχουμε συζητήσει τον εχω ρωτήσει αν με θέλει αν νιώθει έρωτα και λεει ναι δεν το δείχνει όμως τον έρωτα μονοτην αγαπη εχω απελπιστεί ευχαριστω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ