6 μυστικά για make up που διαρκεί όλη μέρα!

Όλες θέλουμε να φαινόμαστε όμορφες και  αψεγάδιαστες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δύσκολα, όμως, τα καταφέρνουμε αφού γρήγορα το μακιγιάζ ξεθωριάζει και καταστρέφει τη λάμψη μας. Οι makeup artists  των αστέρων του Hollywood ξέρουν το μυστικά για μακιγιάζ που διαρκεί, εμείς τα μάθαμε και τα μοιραζόμαστε μαζί σας!

1. Mην ενυδατώνεις  υπερβολικά την επιδερμίδα σου!

Όμορφο δέρμα είναι το ενυδατωμένο δέρμα, αλλά η μεγάλη ποσότητα υγρασίας θα κάνει την επιδερμίδα σου γρήγορα θαμπή. Ποια είναι η λύση; Χρησιμοποίησε μια μάσκα ενυδάτωσης, ξέπλυνέ τη και μετά άπλωσε μια λεπτή στρώση ενυδάτωσης, αποφεύγοντας το Τ του προσώπου που τείνει να γίνεται λιπαρή. Μπορείτε να αφήνετε τη μάσκα ενυδάτωσης για τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά πριν απλώσεις το makeup. Η ίδια αρχή εφαρμόζεται και για το lip balm: άφησε την ενυδατική μάσκα να εισχωρήσει για κάποια λεπτά και μετά αφαίρεσε την ποσότητα που περισσεύει με ένα απαλό χαρτομάντιλο πριν  φορέσεις το κραγιόν ή το lip-gloss σου.

2. Η χρησιμότητα της σιλικόνης!

Το να απλώνεις ένα προϊόν πριν τη βάση είναι ένα επιπλέον βήμα το οποίο αξίζει να κάνεις- ειδικά όταν έχει μπροστά σου μια μεγάλη μέρα ή νύχτα. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν σιλικόνη, η οποία εμποδίζει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας να καταστρέψει το μακιγιάζ σου. Επίσης, η σιλικόνη λειαίνει την επιδερμίδα έτσι ώστε η βάση του makeup να μην εισχωρεί στους πόρους και τις λεπτές γραμμές. Πριν χρησιμοποιήσεις κάποια βάση makeup, άπλωσε ένα τέτοιο προϊόν  σε όλο το πρόσωπό σου, συμπεριλαμβανομένων και των βλεφάρων.

3. Όσο λιγότερο makeup τόσο το καλύτερο!

Όσο περισσότερο makeup άπλώνεις στο πρόσωπό σου, τόσο περισσότερο αυτό θα γλιστράει, θα μουντζουρώνεται και θα πασαλέιφεται.  Αυτό ισχύει σε γενικές γραμμές για τη βάση. Προτίμησε να απλώνεις πάντα τη βάση με ένα συνθετικό πινέλο, το οποίο αφήνει μια λεπτότερη στρώση σε σχέση με τα δάχτυλά σου. Ύστερα, πίεζε απαλά με ένα σφουγγάρι  για να απομακρύνεις  κάθε τι περιττό.

4. Mη χρησιμοποιείτε πολύ concealer !

Μετά τη βάση, άπλωσε ένα concealer σε σταθερή και όχι υγρή μορφή, στοχεύοντας στην κάλυψη μαύρων σημείων ή και άλλων ατελειών. Πρέπει να απλώνει το concealer φειδωλά. Χρησιμοποίησε ένα λεπτό πινέλο ματιών για να βεβαιωθείςότι δεν καλύπτει άλλες περιοχές που δεν χρειάζεται.

5. Πείτε ναι στα αδιάβροχα μολύβια ματιών!

Η εκδοχή ενός μολυβιού ματιών που διαρκεί περισσότερο είναι το αδιάβροχο μολύβι. Ακόμα και στα εσωτερικά άκρα των βλεφαρίδων, αυτά τα μολύβια μεταφέρουν χρώμα που δεν ξεβάφει. Τα αδιάβροχα μολύβια συνήθιζαν να είναι δύσκολα στο να τα απλώσεις, αλλά τώρα είναι εξίσου εύκολο να χρησιμοποιηθούν όπως και οι κανονικές φόρμουλες μολυβιών.

6. Μακριά από τα γυαλιστερά lipgloss

Όταν θέλεις το μακιγιάζ σου να κρατήσει, δεν πρέπει να χρησιμοποιείς lipgloss, το οποίο εξαφανίζεται γρήγορα. Αντ’ αυτού  γεμίζει όλο το μήκος των χειλιών με ένα μολύβι  μεγάλης διάρκειας  και μετά τοποθέτησε με το δάχτυλό σου μια λεπτή στρώση κραγιόν από πάνω (ακόμα μια φορά, το λιγότερο είναι περισσότερο).

Σχετικά άρθρα