13 μυστικά περιποίησης για λιπαρά μαλλιά!

Τα λιπαρά μαλλιά ταλαιπωρούν πάρα πολλές γυναίκες. Tο βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να κρατήσουμε ένα χτένισμα  παραπάνω από 2 μέρες και τα μαλλιά δείχνουν παραμελημένα!Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και τι μπορώ να κάνω για να καταπολεμήσω την λιπαρότητα;

Από την κομμώτρια, Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου.

 

 

 

 

 

Στις ρίζες των μαλλιών σας υπάρχουν σμηγματογόνοι αδένες οι οποίοι εκκρίνουν αυτή τη λιπαρή ουσία, το σμήγμα. Αυτή είναι μια φυσική διαδικασία του οργανισμού που σκοπό έχει να προστατέψει, να θρέψει και να ενυδατώσει τα μαλλιά. Υπό φυσιολογικές συνθήκες νιώθουμε να λαδώνουν τα μαλλιά μας 4 μέρες μετά το λούσιμο. Όταν αυτό συμβαίνει όμως σε υπερβολικό βαθμό τα μαλλιά λαδώνουν από την πρώτη ή την δεύτερη μέρα. Σε αυτή την περίπτωση αντιμετωπίζουμε πρόβλημα λιπαρότητας.

Βασικοί παράγοντες της λιπαρότητας είναι η κληρονομικότητα, το στρες οι κλιματικές αλλαγές οι ορμονικές αλλαγές ή κάποιες λάθος διατροφικές συνήθειες.

Σου προτείνω  13 τρόπους για να  αντιμετωπίσεις  την λιπαρότητα!

1. Προσπαθήστε να μην λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα. Όταν λούζεστε κάνοντας μασάζ στις ρίζες για να καθαρίσουν από την λιπαρότητα «ξυπνάτε» τους σμηγματογόνους αδένες. Οπότε όσο πιο συχνά λούζεστε τόσο περισσότερο σμήγμα εκκρίνεται.

2. Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό γιατί ερεθίζει τους σμηγματογόνους αδένες.

3. Προτιμήστε να λούζεστε τις πρωινές ώρες (γιατί οι σμηγματογόνοι αδένες είναι ενεργοί τις βραδινές ώρες)

4. Χρησιμοποιήστε διάφανα σαμπουάν. Καθαρίζουν τα μαλλιά σε βάθος και δεν έχουν μέσα τόσα πολλά ενυδατικά συστατικά όσο τα κρεμώδες σαμπουάν.

5. Να βάζετε κρέμα μόνο στις άκρες των μαλλιών σας και έπειτα να ξεβγάζετε πολύ καλά.

6. Όταν λούζεστε να αποφεύγετε το πολύ έντονο τρίψιμο στις ρίζες των μαλλιών.

7. Όταν τελειώνετε με το λούσιμο ταμπονάρετε τα μαλλιά με την πετσέτα και αποφύγετε το έντονο τρίψιμο.

8. Αποφύγετε τον πολύ ζεστό αέρα στο σεσουάρ και προτιμήστε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας ανάποδα. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά αποκτούν όγκο με αποτέλεσμα οι ρίζες να μην ακουμπούν πάνω στο τριχωτό της κεφαλής και έτσι επιβραδύνετε το λάδωμα των μαλλιών.

9. Προσπαθήστε να καθαρίζετε τις βούρτσες σας συχνά ώστε όταν τις χρησιμοποιήσετε σε καθαρά μαλλιά να μην υπάρχουν λιπαρές ουσίες από προηγούμενες φορές.

10. Προσπαθήστε να μην πειράζετε πολύ τα μαλλιά σας. Αποφύγετε τα καπέλα και τις σφιχτές κοτσίδες επειδή αν τα πειράζετε συχνά τα λαδώνετε ακόμη περισσότερο.

11. Να αλλάζετε συχνά μαξιλαροθήκη. Όπως και το πρόσωπο έτσι και τα μαλλιά αφήνουν τις λιπαρές ουσίες τους πάνω στο μαξιλάρι. Οπότε αν κοιμηθείτε με φρεσκολουσμένα μαλλιά, θα ξυπνήσετε με 2 φορές πιο λιπαρά μαλλιά.

12. Αλλάξτε κάποιες διατροφικές συνήθειες που περιλαμβάνουν πολλά λιπαρά  και τηγανητά φαγητά. Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά.

13. Αν βάφετε τα μαλλιά σας… ακόμη καλύτερα γιατί η βαφή ξηραίνει τις ρίζες και επιβραδύνει την έκκριση του σμήγματος.

Εσύ το ήξερες;

Υπάρχουν στο εμπόριο κάποια ξηρά σαμπουάν σε μορφή σπρέι τα οποία θα σας βοηθήσουν να παρατείνετε το λούσιμό σας. Ακόμη, μπορείτε να βάλετε και ταλκ. Χρησιμοποιήστε το στις ρίζες των μαλλιών όταν θα νιώσετε ότι τα μαλλιά σας θέλουν λούσιμο.

Που μπορώ να τα βρω;

Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα καταστήματα καλλυντικών και στα φαρμακεία.

Σχετικά άρθρα