Τι βαφή ταιριάζει στην επιδερμίδα μου;

Στις περισσότερες γυναίκες – αν όχι όλες – αρέσει να πειραματίζονται και να παίζουν με το χρώμα των μαλλιών τους. Μπορούμε όμως όλες να γίνουμε ξανθιές ή κοκκινομάλλες; Ξέρετε πώς να διαλέγετε την κατάλληλη βαφή για τα μαλλιά σας που να ταιριάζει στα χρώματα της επιδερμίδας σας;

 

Γράφει η hair colourist Κατερίνα Κωσταρά.

Για να καταλάβουμε και να επιλέξουμε την σωστή απόχρωση μαλλιών που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα, χρειάζεται να λάβουμε υπόψιν μας τρία πράγματα: Τη φυσική απόχρωση των μαλλιών της, το χρώμα της επιδερμίδας και το χρώμα των ματιών.

Αν είστε φυσικές ξανθιές με ανοιχτόχρωμη σε τόνους μπεζ επιδερμίδα:

Ταιριάζουν χρώματα ψυχρά και ουδέτερα όπως καφέ μπεζ, μπεζ ξανθό, ξανθό της άμμου και ξανθό σαντρέ.

Αν είστε φυσικές ξανθιές με ανοιχτόχρωμη σε τόνους ροζ επιδερμίδα:

Ταιριάζουν μαλλιά σε ζεστές αποχρώσεις όπως έντονα ντορέ, ζεστά χάλκινα, θερμά σοκολατί, χρώματα της καραμέλας και του κονιάκ έως φλογερά κόκκινα.

 

Οι γυναίκες με φυσικά καστανά μαλλιά και ανοιχτή επιδερμίδα, όπως οι περισσότερες Ελληνίδες, καλό είναι να προτιμούν αποχρώσεις σε τόνους φυσικούς, δηλαδή έναν με δύο τόνους πιο ανοιχτό από το φυσικό τους χρώμα. Το αποτέλεσμα να είναι η αίσθηση ότι έχουν ανοίξει τα μαλλιά τους φυσικά από το μεσογειακό ήλιο.

Οι γυναίκες με σταρένια επιδερμίδα και καστανά σκούρα μαλλιά  θα πρέπει να προτιμούν χρώματα γήινα και πιο γλυκά, όπως καστανά σοκολατί, καστανά μελιά.

Σχετικά άρθρα