Εύκολες μπάρες λεμονιού χωρίς γλουτένη

22 Οκτωβρίου 2013

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 1/3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόμμι γκουάρ (Θα το βρείτε σε κατάστημα με βιολογικά προϊνότα)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας) ανάλατο βούτυρο λιωμένο
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού ( από  2-3 λεμόνια )
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκάλευρο

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180° C. Βουτυρώστε ένα ταψί διαστάσεων 25 εκ.
Στο ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι και το κόμμι γκουάρ. Μετρήστε το 1/3 φλιτζανιού από το μείγμα αλευριού και αφήστε το στην άκρη σε ένα μικρό μπολ. Για το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέστε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι γίνει μια απαλή ζύμη.  Στη συνέχεια πιέστε το μείγμα μέσα στο πάτου του ταψιού και απλώστε το σε όλη του την επιφάνεια.

Βάζετε τη ζύμη για ψήσιμο για 15 - 20 λεπτά στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά , κρυσταλλική ζάχαρη , το μπέικιν πάουντερ , το χυμό λεμονιού , υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι από το αλεύρι, και το καλαμποκάλευρο. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά.
Αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει λίγο και μετά ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνου και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Έπειτα αφήνετε τις μπάρες κρυώσουν για  περίπου 20 λεπτά, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και στη συνέχεια βάζετε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να κάτσει και να πήξει καλά το γλυκό μας.
Αφού κρυώσει καλά, κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ