Πουτίγκα με κρουασάν και πραλίνα φουντουκιού

22 Οκτωβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

3 κρουασάν (κατά προτίμηση 1-2 ημερών)
3/4 φλιτζανιού πραλίνα φουντουκιού
1/4 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
2 αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Κόβετε τα κρουασάν στη μέση κατά μήκος και μετά απλώνετε τη κάθε φέτα με λίγη πραλίνα φουντουκιού. Στη συνέχεια ενώνετε τα κρουασάν σε σάντουιτς και τα κόβετε σε μπουκιές.
Ρίχνετε τα κομμάτια των κρουασάν μαζί με τα καρύδια σε ένα μικρό πυρέξ.

Στη συνέχεια ανακατεύετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα κρέμας πάνω από τα κομμάτια των κρουασάν και μετά πιέστε απαλά προς τα κάτω ώστε η κρέμα αρχίσει να απορροφάται.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε να ψήνετε ακάλυπτη για περίπου 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ