Πουτίγκα με κρουασάν και πραλίνα φουντουκιού

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />3 κρουασάν (κατά προτίμηση 1-2 ημερών)<br />3/4 φλιτζανιού πραλίνα φουντουκιού<br />1/4 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα<br />2 αυγά<br />1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος<br />1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας<br />1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι<br />1/2 φλιτζάνι ζάχαρη</p>
<p> </p>
<div><strong><span style="font-size: 1em;">Εκτέλεση</span></strong></div>
<p>Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.<br />Κόβετε τα κρουασάν στη μέση κατά μήκος και μετά απλώνετε τη κάθε φέτα με λίγη πραλίνα φουντουκιού. Στη συνέχεια ενώνετε τα κρουασάν σε σάντουιτς και τα κόβετε σε μπουκιές.<br />Ρίχνετε τα κομμάτια των κρουασάν μαζί με τα καρύδια σε ένα μικρό πυρέξ.<br /><br />Στη συνέχεια ανακατεύετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.<br />Ρίχνουμε το μείγμα κρέμας πάνω από τα κομμάτια των κρουασάν και μετά πιέστε απαλά προς τα κάτω ώστε η κρέμα αρχίσει να απορροφάται.<br /><br />Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε να ψήνετε ακάλυπτη για περίπου 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα