Εύκολο και γρήγορο γαλακτομπούρεκο!

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 6-8 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη κρέμα</span><br />150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό<br /> 1 λίτρο γάλα<br />150 γραμμάρια ζάχαρη<br />4 αυγά<br />70 γραμμάρια βούτυρο<br />1 βανίλια<br />ξύσμα ενός λεμονιού<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη ζύμη</span><br />450 γραμμάρια <strong>φύλλο κρούστας</strong> εμπορίου<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το σιρόπι </span><br />500 γραμμάρια ζάχαρη<br />200 γραμμάρια νερό<br />χυμό ενός λεμονιού</p>
<p> </p>
<div><strong> <span style="font-size: 1em;">Εκτέλεση</span></strong></div>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη κρέμα</span><br />Στη συνέχεια ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού μόλις αρχίσει και βράζει το μείγμα τότε ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξει.<br />Αφού δούμε ότι πήζει  το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να  κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για την συναρμολόγηση φύλλου – κρέμας</span><br />Στη συνέχεια βάζουμε σε βουτυρωμένο της 5 πρώτες στρώσεις φύλλου, αλείφοντας ανάμεσα με βούτυρο.<br />Ρίχνουμε την κρέμα και τη σκεπάζουμε με άλλες 5 στρώσεις φύλλο κρούστας και βουτυρώνουμε. Χαράζουμε ελαφρά τις μερίδες και ραντίζουμε με νερό.<br /><br />Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το σιρόπι</span><br />Στο μεταξύ βράζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το χυμό λεμόνι για να φτιάξουμε το σιρόπι, το αφήνουμε για 5 λεπτά στη φωτιά και μετά το ρίχνουμε πάνω από το γαλακτομπούρεκο.<br />Για περίπου 40 λεπτά αφήνουμε μέχρι να  πιει το σιρόπι του και είναι έτοιμο.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα