Cookies κατάλληλα για διαβητικούς!

22 Οκτωβρίου 2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ φλιτζάνι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
70 γραμμάρια δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
1 ⅓ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
6 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη ακατέργαστη ή 3 κοταλιές της σούπας Σουκραζόλη (Σπλέντα) Υποκατάστατο ζάχαρης
2 ασπράδια αυγών
1 κουταλιά βανίλια
¾ φλιτζάνι μίνι τσιπ σοκολάτας

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε με μίξερ τη μαργαρίνη , δαμάσκηνα, , και τη σουκραζόλη ή καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών και τη βανίλια. Ανακατεύετε μαζί με το αλεύρι και τη σόδα. Ανακατεύετε τα κομματάκια σοκολάτας.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος ενός καρυδιού.
Βάζετε τα μπισκότα στο φύλλο λάδοκολλας.
Ψήστε τα μπισκότα για 9 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αφαιρέστε από το ταψί και αφήνετε σε δροσερό μέρος μέχρι να κρυώσουν.

* Η συνταγή είναι κατάλληλη για διαβητικούς. Αν ακολουθείτε κάποιο συγκεκριμένο διαιτολόγιο συμβουλευτείτε τον διαιτολόγο σας.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ