Φυσικό και ανέξοδο peeling στο σπίτι!

Το δέρμα μας, όπως και άλλα μέρη στο σώμα μας, θα πρέπει να τα περιποιούμαστε καθημερινά διαφορετικά θα υπάρξει πρόωρη γήρανση. Εμείς σας αποκαλύπτουμε κάποια μυστικά για να φροντίζετε το δέρμα σας και να είναι υγιές και γεμάτο λάμψη!

Το βούρτσισμα.

Καθημερινά το βούρτσισμα του ξηρού δέρματος βοηθάει να βγάλουμε το νεκρό στρώμα του δέρματος που έχει χτιστεί πάνω στην επιφάνεια, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά το λεμφικό σύστημα να καθαρίσει και ν’αποβάλει από το σώμα τις τοξικές ουσίες. Επίσης το “βούρτσισμα” του δέρματος βοηθάει πολύ να απαλλαγούμε από τα εξανθήματα, την ακμή, την υπερβολική ξηρότητα ή την υπερβολική λιπαρότητα του δέρματος. Το “βούρτσισμα” αυτό προορίζεται για το δέρμα του δέρματος του σώματος. Το δέρμα του προσώπου είναι πολύ ευαίσθητο γι’αυτό θα το περιποιηθείτε μ’ένα διαφορετικό τρόπο. Να χρησιμοποιείτε μια βούρτσα φτιαγμένη από φυσικές φυτικές ίνες. (Νάυλον ίνες ή ζωϊκές είναι σκληρές και μπορεί να βλάψουν το δέρμα). Αυτή τη βούρτσα μπορείτε να την προμηθευτείτε από καλά καταστήματα Υγιεινών Προϊόντων.

Κρατάτε την βούρτσα πάντα στεγνή αλλά την πλένετε με καθαρό νερό και σαπούνι κάθε 7-14 μέρες. Το βούρτσισμα του δέρματος είναι το πρώτο που πρέπει να κάνετε κάθε πρωί πριν ντυθείτε. Ξεκινάτε με τις φτέρνες των ποδιών, συνεχίζετε προς τα πάνω πόδια, μπροστά και πίσω, κι ανεβαίνετε στα οπίσθια με μικρές σταθερές κινήσεις γύρω.

Βουρτσίζετε πάντα προς το μέρος της καρδιάς κι όταν φθάσετε στο στήθος βουρτσίζετε κατά μήκος και προς τα κάτω και πίσω όσο μπορείτε στην πλάτη. Αποφεύγετε τις ευαίσθητες περιοχές όπως είναι οι ρώγες του στήθους και τα γεννητικά όργανα. Φτάνοντας στο χώρο της κοιλιάς τρίβετε κάνοντας την κίνηση δεξιόστροφα.

Το καθάρισμα του προσώπου. 

Γίνεται δύο φορές την ημέρα και δεν πρέπει να ερεθίσει τα ευαίσθητα δέρματα. Εάν δεν έχετε λεπτές φλέβες στο πρόσωπο ρίξτε αρκετό κρύο νερό στο πρόσωπο, που θα το τονώσει το δέρμα ή χρησιμοποιείστε ένα υγρό καθαρισμού που τονώνει το δέρμα χωρίς οινόπνευμα.

Ενώ το δέρμα είναι ακόμα υγρό βάζετε μια υδατική κρέμα φτιαγμένη από φυσική κηρύθρα εάν βέβαια μπορείτε να την έχετε. Αυτή θα προφυλάξει τη φυσική υγρασία του δέρματος που συνεχώς δραπετεύει στον αέρα. Αποφεύγετε τα διάφορα κατασκευάσματα που περιέχουν υγροσκοπικά όπως είναι: γλυκερίνη, γλυκόζη, νάτριο, πυρρολιδόνη, προπυλένιο και ανθρακικό οξύ. Όλα αυτά αν και έκαναν το δέρμα όμορφο για λίγες ώρες κκαθώς έλκουν υγρασία από τον αέρα τραβούν το νερό από τα εσωτερικά στρώματα προς τα εξωτερικά.

Έτσι εξατμίζεται η υγρασία του δέρματος αφήνοντάς το τεντωμένο και ρυτιδιασμένο. Το δέρμα ρυτιδιάζει και χρειάζεται ειδική περιποίηση για να επανέλθει. Πολλές υδατικές κρέμες εμπορίου περιέχουν μερικά από αυτά τα συστατικά γι’αυτό καλό είναι να στραφείτε στα φυσικά καλλυντικά εάν δεν μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας.

Πέρα όμως από την καθημερινή περιποίηση θα πρέπει συστηματικά κάθε βδομάδα να γίνεται η απαραίτητη φροντίδα…

Καθαρισμός από τα νεκρά κύτταρα ειδικά εάν είστε πάνω από τα τριάντα. Το καθάρισμα αυτό (peeling) βγάζει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από την επιφάνεια του δέρματος από την επιφάνεια του δέρματος που έχουν τη τάση να κλείνουν τους πόρους προκαλώντας έτσι στίγματα και ένα δέρμα χωρίς φωτεινότητα. Τα νεανικά δέρματα μπορούν να αποβάλουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος χωρίς βοήθεια, αλλά καθώς η ηλικία περνάει, η αναπαραγωγική διαδικασία κάτω από το δέρμα μειώνεται. Μπορείτε να υγράνετε το δέρμα βάζοντας αλεύρι βρώμης ή καλαμποκιού ή αλεσμένα αμύγδαλα εάν το δέρμα σας είναι πολύ στεγνό και να το τρίβετε σ’όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Να προσέχετε την περιοχή κυρίως γύρω από τα ρουθούνια.

Ο ατμός στο πρόσωπο

…είναι πολύ ευεργετικός ιδίως για λιπαρά με στίγματα δέρματα αλλά πρέπει να τον αποφεύγετε εάν το δέρμα σας έχει λεπτές φλέβες. Η έντονη ζέστη ανοίγει τα τριχοειδή αγγεία του αίματος που υπάρχουν κάτω από το δέρμα και τα ερεθίζει. Ακόμα μια προειδοποίηση: αμερικανικές μελέτες πάνω στην υγεία του δέρματος έχουν αποδείξει ότι η πολλή χρήση ατμού στο πρόσωπο πάνω από 1 φορά την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει ακμή που προέρχεται από την υπερβολική υγρασία του δέρματος. Πάντως εάν τον χρησιμοποιείτε με μέτρο κάνει το δέρμα να φαίνεται ωραίο και θα το αισθάνεστε πολύ καθαρότερο και πιο μαλακό ύστερα από μια ούρα ατμού.

Σχετικά άρθρα