Μάσκες κατά της ακμής!

23 Οκτωβρίου 2013

Τρίβουμε μια ώριμη ντομάτα στον τρίφτη και εφαρμόζουμε μια πλούσια ποσότητα στο προσωπό μας. Την αφήνουμε για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Αν έχουμε έντονα ανοιχτούς πόρους, καφέ κηλίδες και πολλές διχρωμίες προσθέτουμε στον πολτό της ντομάτας μερικές σταγόνεςλεμόνι ή κιτρολέμονο (λάϊμ). Αν έχουμε μαύρα στίγματα προσθέτουμε στον πολτό της ντομάτας μια κουταλιά του γλυκού μέλι. Οι φυσικές αυτές μάσκες έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα της μη παρενέργειας (εκτός αν έχουμε αλλεργία σε κάποιο από τα υλικά), έτσι μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε όσο συχνά θέλουμε.


-Ανακατεύουμε σόδα μαγειρική με λίγο ελαιόλαδο, έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα παχύρευστο μείγμα και εφαρμόζουμε στο πρόσωπο για 10-15 λεπτά. Πριν το αφαιρέσουμε, τρίβουμε ελαφρά το πρόσωπο για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε με άφθονο χλιαρό νερό. Ιδανική για δέρματα με μαύρα στίγματα.


-Αναμιγνύουμε  2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό ντομάτας σε ένα μπολ και προσθέτουμε άργιλο μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και να μην τρέχει καθώς το απλώνεις  στο πρόσωπο. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με νερό και ανανεώνουμε την μάσκα για άλλα 10 λεπτά. Εξαιρετικά δραστική για τα σπυράκια.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φοβία αεροπλάνου: Τρόποι αντιμετώπισης
Η φοβία για τα αεροπλάνα αποτελεί ένα...
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...