4 χρώματα που πάνε σε όλες!

23 Οκτωβρίου 2013

  Όσον αφορά τα χρώματα που χρησιμοποιούμαι στο μακιγιάζ μας είναι δύσκολο να μην ακολουθήσουμε την πεπατημένη οδό. Καφέ, μπρονζέ μάτια και τα ροζ μάγουλα είναι διάσημα για ένα βασικό λόγο: ταιριάζουν σε όλες τις επιδερμίδες. Παρόλο που τα κλασσικά είναι κλασσικά για κάποιους λόγους, εμείς τον τελευταίο καιρό έχουμε ενθουσιαστεί και επηρεαστεί από κάποιες καινούργιες τάσεις. Από κραγιόν και σκιές, καλύπτονται όλες οι ανάγκες, και καταφέρνουν να κολακεύουν το πρόσωπο!

 

1. Πορτοκαλί!

Πρώτο ερωτευτήκαμε το πορτοκαλί χρώμα όταν το είδαμε στις ανοιξιάτικες πασαρέλες σε κραγιόν. Μην φοβάστε την ένταση του, καθώς κολακεύει απίστευτα όλες τις επιδερμίδες, όταν διαλέγουμε το σωστό προϊόν. Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα πορτοκαλί κραγιόν, να ξέρετε ότι οι πραγματικές πορτοκαλί αποχρώσεις ταιριάζουν καλύτερα σε ξανθές και σε γυναίκες με καραμελί απόχρωση δέρματος, και στις αποχρώσεις δέρματος που είναι πιο σταρένιες επιδερμίδες  ταιριάζουν καλύτερα οι πιο κοραλί και πιο κοντά στο κόκκινο αποχρώσεις. Αν πάλι θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια πορτοκαλί σκιά, μείνετε πιο κοντά στους τόνους της δύσης και αποφύγετε την πολύ σκιά στο κάτω βλέφαρο καθώς μπορεί να καταλήξετε να μοιάζετε με κλόουν.  

 

2. Μπορντό!

Με λίγο κόκκινη απόχρωση και πιο σκοτεινή αισθητική, φέτος η αγαπημένη μας επιλογή στα χείλη είναι τα μπορντό κραγιόν. Σκεφτόμαστε ότι είναι κάτι σαν μαύρα χείλια για μαθητευόμενους καθώς είναι απλά λίγο πιο σκούρο από το κόκκινο που έχουμε μάθει να αγαπάμε. Καθώς με αυτό το χρώμα δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθοι καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο για τα χείλη και να το απλώνετε σιγά σιγά.

 

3. Γκρι!

Για μια πιο μαλακή επιλογή από αυτή του μαύρου smoky eye, οι γκρι σκιές είναι η καλύτερη επιλογή. Συνδυάστε το με ένα δαμασκηνί eye liner γιατί το μαύρο μπορεί να είναι πολύ σκληρό και κρατήστε το υπόλοιπο πρόσωπο ουδέτερο, μην προσθέσετε άλλο χρώμα για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα.

 

4. Βαθύ μωβ!

Το βαθύ μωβ κάνει τα καστανά μάτια να φαίνονται πιο "πλούσια", στα πράσινα φαίνεται πιο έντονα η απόχρωση τους ενώ τα μπλε τα κάνει πιο έντονα. Απλά αντικατέστησε την μαύρη σου μάσκαρα και eye liner με μωβ και άσε το υπόλοιπο πρόσωπο πιο ουδέτερο.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ