Κάντε κούρα μαλλιών με φυσικά υλικά!

16 Απριλίου 2013


Τα μαλλιά μας πρέπει να τα περιποιούμαστε και να τα φροντίζουμε συστηματικά διότι αν τα παραμελήσουμε τότε εκείνα αυτομάτως θα μας εκδικηθούν... παρακάτω σας προτείνουμε σπιτικές και φυσικές συνταγές τις οποίες πρέπει να κάνετε κάθε βδομάδα ώστε να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή!

Τα μαλλιά χρειάζονται μια φορά τον μήνα τουλάχιστον ιδιαίτερη περιποίηση (κούρα) για να διατηρούνται υγιή. Αν έχουμε τριχόπτωση η στεγνό δέρμα, σπάσιμο των τριχών, εμφάνιση θαμπή και γενικά όταν δείχνουν κουρασμένα, καλό είναι να γίνεται μια κούρα κάθε βδομάδα.

1. Εντριβή με καθαρό πετρέλαιο

Το αφήνουμε 15' να μείνει στο κεφάλι και κατόπιν πλένουμε 3-4 φορές με σαπούνι ελιάς. Ξεπλένουμε καλά και το τελευταίο χέρι όπως προαναφέραμε, γίνεται με νερό, λεμόνι, ξύδι.

2. Εντριβή με καστορέλαιο

Τρίβουμε τα άκρα των μαλλιών και το δέρμα με καστορέλαιο και τα αφήνουμε 20' μετά τα ξεπλένουμε όπως αναφέραμε παραπάνω.

3. Επάλειψη με μαγιονέζα

Ετοιμάζουμε μια μαγιονέζα με κρόκο αυγού και σιτέλαιο και επαλείφουμε τα μαλλιά. Τα τυλίγουμε με ένα ναϋλον και από πάνω βάζουμε μια πετσέτα. Μένουν 20' και τα ξεβγάζουμε με τον ίδιο τρόπο που αναφέραμε παραπάνω.

4. Εντριβή με δαφνέλαιο

Το αφήνουμε 2 ώρες ή όλη την νύχτα τυλίγοντας το κεφάλι καλά  και το ξεπλένουμε κατά τον ίδιο τρόπο.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ