Μάθε να κάνεις τη σωστή βάση μακιγιάζ!

Η βάση του μακιγιάζ είναι το 50% του αποτελέσματος του τελικού μακιγιάζ σας καθώς εξομοιώνει τους χρωματικούς τόνους του προσώπου. Δίνει λάμψη στο μουντό δέρμα, κάνει τα σπυράκια και τα σημάδια λιγότερο έντονα και προετοιμάζει το πρόσωπο για τα υπόλοιπα προϊόντα του μακιγιάζ.

Γράφουν οι Ρούλα Μαρινοπούλου και Άσπα Κωνσταντοπούλου

 

Για να δημιουργήσετε την τέλεια απόχρωση του make up πρέπει το χρώμα της βάσης να ταιριάζει με τον τόνο του προσώπου για να προβάλουμε το χρώμα της επιδερμίδας και όχι να το αλλάξουμε.

 Το σωστό λοιπόν είναι…

1. Για ανοιχτές αποχρώσεις δέρματος προσπαθούμε να βρούμε την ακριβή απόχρωση του δέρματος και την κάνουμε λίγο πιο σκούρα ή λίγο πιο χρωματιστή, χωρίς υπερβολές.

2. Για σκούρες αποχρώσεις δέρματος πρέπει να ταιριάξουμε τα χρώματα του make up με την ακριβή απόχρωση του δέρματος χωρίς να σκουρύνουμε περισσότερο τον τόνο διαφορετικά θα έχουμε ένα πολύ σκούρο αποτέλεσμα χωρίς φρεσκάδα και λάμψη στο δέρμα.

Τι make up να χρησιμοποιήσω για να έχω πιο φυσικό αποτέλεσμα;

Προτιμήστε make up σε υγρή μορφή για φυσικό αποτέλεσμα, για απόλυτα φυσικό look ανακατέψτε το με την ενυδατική σας κρέμα. Σε περίπτωση που έχουμε έντονα σημάδια (σπυράκια, έντονη ακμή, πανάδες κλπ) χρησιμοποιήστε make up σε μορφή stick τοπικά στην προβληματική περιοχή.

Μην ξεχνάτε!

Όταν χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα make up με σκοπό να φαίνεται το πρόσωπο καθαρό και φωτεινό, το δέρμα παύει να φαίνεται φυσικό.

Τι πρέπει να κάνω για να φαίνεται αψεγάδιαστη η επιδερμίδα;

Σημαντικό ρόλο παίζει η πούδρα καθώς σταθεροποιεί τη βάση και δίνει στο πρόσωπο μια τέλεια,αψεγάδιαστη εικόνα με ματ αποτέλεσμα. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε πούδρα σε μορφή σκόνης εντελώς διάφανη. Η στέρεη πούδρα compact είναι καλύτερη για τα σημεία που χρειάζονται ελαφρύ διόρθωμα και είναι προτιμότερο να είναι στην ίδια απόχρωση με το make up.

Τέλος τοποθετούμε concelear ένα τόνο πιο ανοιχτό από το make up πάνω και κάτω από τα βλέφαρα, αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί και απλώνουμε με πινέλο ή με τα δάχτυλα μας.

Για extra αποτέλεσμα φρεσκάδας και λάμψης μπορείτε να περάσετε με ένα φαρδύ πινέλο ιριδίζουσα πούδρα στα ζυγωματικά και για ένα ηλιοκαμένο look το συνδυάζετε με teraccota.

 

Σχετικά άρθρα