Σχέσεις: Δεν ψάχνω πια τον πρίγκιπα του παραμυθιού

25 Οκτωβρίου 2013

Αναγνώστριά μας μιλάει για τη μοναξιά:

Η λογική μου έχει όλες τις απαντήσεις για να με βγάλουν από αυτό το τέλμα αλλά ούτε η θέληση μου ούτε η καρδιά μου μπορούν να τις ακολουθήσουν Τι μπορώ να κάνω για να αλλάξω την ζωή μου χωρίς να περιμένω τον πρίγκηπα που θα με βγάλει από την κατάθλιψη; Ευχαριστώ

Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας  στη Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγο (greekpsychologypages.blogspot.gr)

 

Καταρχήν και μόνο που αναγνωρίζετε ότι η ζωή σας δεν είναι όπως την θέλετε είναι το πρώτο βήμα για να κάνετε την όποια αλλαγή. Θα πρέπει να σκεφτείτε ότι οι αλλαγές αυτές είναι διαδικασίες αυτές χρειάζονται αρκετό χρόνο και δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Πολύ σωστά παρατηρείτε ότι δεν χρειάζεται να βρείτε τον πρίγκιπα του παραμυθιού αλλά ο εαυτός σας θα είναι εκείνος πάνω στον οποίο θα μπορέσετε να βασιστείτε για να φτιάξετε τη ζωή σας.  Και έπειτα θα καταφέρετε να γνωρίσετε και τον κατάλληλο άνθρωπο. Θα σας συμβούλευα να ξεκινήσετε με κάτι που σας αρέσει και αγαπάτε. Ένα χόμπι ένα σπορ. Έτσι, θα μπορέσετε να γνωρίσετε και άλλους ανθρώπους. Θα κοινωνικοποιηθείτε και θα γνωρίσετε αξιόλογα άτομα με τα οποία θα μπορείτε να επικοινωνείτε. Στη συνέχεια αφού στέκεστε γερά στα πόδια σας θα μπορέσετε να βρείτε και έναν αξιόλογο σύντροφο. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...