"Βρήκα δουλειά στο εξωτερικό αλλά η κοπέλα μου δεν μπορεί να ακολουθήσει!"

25 Οκτωβρίου 2013
Σχέσεις: Φεύγω για δουλειά στο εξωτερικό αλλά η κοπέλα μου δεν μπορεί να ακολουθήσει

Αναγώστης μας ρωτά

Εδώ και ένα μήνα αντιμετωπίζω ένα μεγάλο δίλημμα. Είμαι 28 ετών έχω σπουδάσει χημικός και είμαι άνεργος εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πριν ένα μήνα  μου παρουσιάστηκε μια εκπληκτική ευκαιρία, για να εργαστώ στην Αγγλία σε μια μεγάλη φαρμακευτική. Αρχικά με μεγάλη χαρά είπα ναι, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η κοπέλα μου δεν μπορεί να με ακολουθήσει. Γνωριστήκαμε πριν ένα χρόνο περίπου και είμαστε πολύ ερωτευμένοι. Ο καιρός για να φύγω πλησιάζει και η ψυχολογία μου είναι πολύ άσχημη. Από τη μία πρέπει να φύγω γιατί δεν μπορούν να με συντηρούν οι γονείς μου από την άλλη νιώθω ότι δεν μπορώ να ζήσω μακριά της. Σκέφτομαι μήπως πρέπει να μείνω εδώ και να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο να βρω μια δουλειά στην Ελλάδα. Το ξέρω ότι θα δυσκολευτώ αλλά θα είμαστε μαζί. Την αγαπάω πολύ και έχω πραγματικά βρεθεί μπροστά σε ένα δίλημμα. Και εκείνη μου έχει πει πως θέλει να είμαστε μαζί, ό, τι και αν συμβεί και πως δε θέλει να χωρίσουμε. Δεν με εμπόδισε ποτέ να φύγω αλλά καταλαβαίνω ότι έχει στεναχωρεθεί πολύ με όλη αυτή την κατάσταση και όσο πλησιάζει ο καιρός του αποχωρισμού η θλίψη της μεγαλώνει. Πείτε μου τι πρέπει να κάνω; Όσο πλησιάζει ο καιρός είμαι χάλια και με το ζόρι κοιμάμαι το βράδυ. Έπειτα είναι και το άλλο: Πώς θα μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της νέας δουλειάς και στις δυσκολίες που θα συναντήσω εκεί;  Ειλικρινά δεν σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου εκείνη βάζω πάνω από όλα εκείνη σκέφτομαι... Αν εκείνη θέλει να φύγει θα της αφήσω ελεύθερο τον δρόμο… Ειλικρινά μια συμβουλή από κάποιον ειδικό θα με βοηθούσε πολύ. Σας ευχαριστώ.

Οι ψυχολόγοι του boro.gr απάντησαν στο ερώτημά σας:

Είναι λογικό να ζορίστε και οι δυο με τον επικείμενο αποχωρισμό. Και είναι λογικό να είστε μπερδεμένος. Όμως αυτή τη σχέση την έχετε μαζί και ίσως θα ήταν καλό να το συζητήσετε και να προσπαθήσετε και πάλι και να βρείτε μια κοινή λύση. Μπορεί εσείς να νιώθετε μια παραπάνω ευθύνη αφού εσείς είστε εκείνος που φεύγει αλλά στην σχέση είναι δυο τα άτομα που την αποτελούν και έχουν λόγο και τα δυο άτομα στις αποφάσεις. Αν δεν τα καταφέρετε άμεσα να βρείτε λύση μήπως είναι εφικτό να δώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στην  τελική σας απόφαση; Μπορεί η αναχώρησή σας να πάρει μια παράταση;  
Σαν πρώτη αίσθηση καταλαβαίνουμε ότι έχετε πολλά και βαθιά αισθήματα για την κοπέλα σας. Ο αποχωρισμός λόγω απόστασης είναι ένα πολύ δύσκολο στάδιο σε μια ερωτική σχέση και μπορεί πολλές φορές να σημαίνει ακόμα και το τέλος της αλλά από την άλλη κανείς από τους δυο σας δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει τη σχέση αυτή. Εσείς είναι σαν να έχετε δυο μέτωπα ανοιχτά και δύσκολα που σας αγχώνουν. Το ένα το αφήνετε πίσω και το άλλο είναι μπροστά: είναι από τη μια η γυναίκα που αγαπάτε και από την άλλη η δουλειά σας , το μέλλον σας, ο βιοπορισμός σας. Και για τα δυο φαίνεται να έχετε μια μεγάλη ευθύνη που σας βαραίνει. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτή η τόσο σημαντική σχέση απαιτεί από εσάς να είστε καλά για να μπορέσει να λειτουργήσει.
 Ίσως η λύση είναι να μην πάρετε αυτή τη στιγμή μια οριστική απόφαση, τώρα δηλαδή που είστε τόσο μπερδεμένος και να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας αλλά και στην κοπέλα σας να αποφασίσετε για το μέλλον σας.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Ηρώ***** ****
02:47 Δευτέρα 17/10/2016
Καλησπερα σας βρίσκομαι σε απόγνωσηειμαι 18χρονων κι τα αδερφια μου ζουν στο εξωτερικό κι με παρακαλανε να παω να σπουδασω εκει κι να μην δωσω πανελλήνιεςαπλα το θεμα ειναι οτι εχω μια σχεση δυο χρονια κι δεν μπορω χωρις το αγορι μου με στεναχωρεί το γεγονος οτι θα χωρίσουμε αν φυγω για το εξωτερικό αλλα τα αδερφια μουμου λενε οτι δν υπαρχει μελλον στην Ελλάδα κι το βλεπω κι η ιδιααλλα δν ξερω δεβ μπορω να φυγω πφφφφ πειτε μου τι να κανω γιατι δεν μπορω να σκεφτω καθαρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ