4 μυστικά για να εξαφανίσεις τους πόρους!

Έχετε διευρυμένους πόρους; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τους μεγάλους πόρους και να αποκτήσετε λεία επιδερμίδα.

1. Συνεπής φροντίδα

Η κληρονομικότητα σας και ο τύπος του δέρματος σας θα είναι οι κυριότεροι από τους λόγους που έχετε διευρυμένους πόρους. Τα άτομα με ξηρό δέρμα τείνουν να έχουν μικρότερους πόρους, ενώ τα άτομα με λιπαρό δέρμα συχνά έχουν μεγαλύτερους. Ο τακτικός καθαρισμός και η κατάλληλη ενυδάτωση – ναι, ακόμη και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται υγρασία – θα μειώσει την εμφάνιση των μεγάλων πόρων.

Ένα καθαριστικό προσώπου με βάση το γλυκολικό ή το σαλικυλικό οξύ θα σας βοηθήσει να βγείτε από το αδιέξοδο. Επιλέξτε με τη βοήθεια του δερματολόγου ή του φαρμακοποιού σας ένα που είναι αρκετά ήπιο για καθημερινή χρήση και πλένετε το πρόσωπό σας με αυτό πρωί και βράδυ.

Η χρήση ενός στυπτικού μπορεί να σας βοηθήσει πάρα πολύ στο να απαλλαγείτε από οποιοδήποτε υπόλειμμα που το καθαριστικό μπορεί να μην απομάκρυνε. Το να είστε σχολαστική με την καθαριότητα του προσώπου σας είναι ο νούμερο ένα τρόπος για να μειώσετε την εμφάνιση των μεγάλων πόρων, δεδομένου ότι μένουν «πεινασμένοι» χωρίς την απαραίτητη γι αυτούς λιπαρότητα.

Επιπλέον, ο ατμός βοηθά στο να ανοίξουν οι πόροι του προσώπου πριν από τον καθαρισμό και μπορεί να επιταχύνει τα αποτελέσματα του. Βοηθά, επίσης, sτη φροντίδα του δερματός σας και στην καταπολέμηση της εμφάνισης διευρυμένων πόρων.

2. Τα χέρια μακριά!

Ποτέ, μα ποτέ, μην ζουλάτε και μην προσπαθείτε να εξαφανίσετε έναν πόρο με το να τον σπάσετε σαν σπυράκι. Αν το κάνετε αυτό, κινδυνεύετε να τραυματίσετε τον ιστό που τον περιβάλλει και θα καταλήξετε και με διευρυμένους πόρους και με ουλές.

3. Απομάκρυνση των πόρων

Υπάρχουν στο εμπόριο πολλές κρέμες που επιταχύνουν την αναγέννηση των κυττάρων βοηθώντας στην απομάκρυνση των πόρων. Οι τοπικές θεραπείες διεγείρουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων φέρνοντας ταχύτερα νέα στρώματα του δέρματος στην επιφάνεια. Βοηθά, επίσης, να διατηρηθεί το δέρμα καθαρό από τους πόρους, ενώ τα νέα κύτταρα δίνουν στο δέρμα μια ομαλότερη εμφάνιση και με την πάροδο του χρόνου οι πόροι φαίνονται να έχουν μειωθεί αισθητά.

4. Προσοχή στο μακιγιάζ!

Αν μακιγιάρεστε σε τακτική βάση, επιλέξτε ένα ελαφρύ make-up που να ελέγχει την λιπαρότητα. Το μακιγιάζ πολύ συχνά φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θα επιθυμούσατε, κάνοντας τους πόρους σας να φαίνονται ακόμη μεγαλύτεροι. Μια εύκολη λύση είναι να εφαρμόσετε μία βάση στο πρόσωπό σας πριν το make-up. Η βάση αυτή σχηματίζει ένα «φράγμα» που σας δίνει μια λεία επιδερμίδα και εμποδίζει το μακιγιάζ να αναδείξει τους πόρους.

 

Σχετικά άρθρα