Ρολό κιμά με γαλοπούλα!

29 Οκτωβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Λίγο ηλιέλαιο
1 κιλό άπαχη γαλοπούλα  (τουλάχιστον 90% άπαχη)
1 μικρό κολοκύθι τριμμένο
1 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης
1/2 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι γάλα, χωρίς λιπαρά
1/4 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
2 σούπας σάλτσα σόγιας προαιρετικά
2 ασπράδι αυγού
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, αποξηραμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Λίγο αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε ελαφρά μια φόρμα μακρόστενη για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη γαλοπούλα, το κολοκύθι, πλιγούρι βρώμης, τα μανιτάρια, το γάλα, το βασιλικό, τη σάλτσα σόγιας, ασπράδια αυγών, το σκόρδο, το θυμάρι και ρίγανη και το αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Ψήστε 40 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 5 έως 10 λεπτά ακόμα, μέχρις ότου η κορυφή αρχίζει να έχει καφέ χρώμα. Σερβίρετε με καστανό αποφλοιωμένο ρύζι .

* Η συνταγή είναι κατάλληλη για διαβητικούς. Αν ακολουθείτε κάποιο συγκεκριμένο διαιτολόγιο συμβουλευτείτε τον διαιτολόγο σας.

Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα :

Θερμίδες: 239
Λίπος: 3 γραμμάρια
Κορεσμένα λιπαρά: 0 γραμμάρια
Χοληστερόλη: 45 mg
Νάτριο: 380 mg
Υδατάνθρακες: 20 γραμμάρια
Φυτικές ίνες: 3 γραμμάρια
Πρωτεΐνες: 33 γραμμάρια

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ