Σχέσεις: Πώς θα την κάνω να με ερωτευθεί;

29 Οκτωβρίου 2013

Aναγνώστης μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας:

Πώς θα κάνω μια κοπέλα να με ερωτευθεί ενώ τα έχει με άλλον; 

Αγαπητέ αναγνώστη. Απευθύναμε τον προβληματισμό σας στον ψυχοθεραπευτή, ψυχολόγο, κύριο Δημήτρη Κατσαρό. 

Ο έρωτας είναι κάτι που συμβαίνει αυθόρμητα αλλά κάτι που θα μπορούσαμε να πούμε σαν συμβουλή είναι νατραβήξουμε την προσοχή του ατόμου που μας ενδιαφέρει. Και βέβαια να τραβήξουμε την προσοχή δεν πρέπει να υποκρινόμαστε ότι είμαστε κάτι άλλο από τον εαυτό μας. Γιατί; Για να είμαστε σίγουροι ότι μας ερωτεύτηκε γι αυτό που είμαστε.

Όταν μας ενδιαφέρει πολύ μια κοπέλα, πρέπει να κοιτάμε τι της αρέσει και να προσπαθούμε να κάνουμε αυτά που της αρέσουν με τόπο όμως προσαρμοσμένο στην δική μας συμπεριφορά. Μπορεί να μας αρέσει η μουσική που ακούει, μπορεί να μας αρέσουν τα αθλήματα που κάνει και οι ασχολίες της, μπορεί και να μην μας αρέσουν πολύ και να θέλουμε να προσπαθήσουμε να δούμε τι είναι αυτό που ικανοποιεί και κάνει χαρούμενη την κοπέλα μας. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μην αλλάξουμε εμείς εντελώς τον τρόπο ζωής μας μόνο και μόνο για να μας ερωτευθεί. Το να προσποιούμαστε είναι πολύ κουραστικό για τον πραγματικό μας εαυτό. Και βέβαια, αν τελικά ερωτευθεί τον ψεύτικό μας εαυτό θα είναι σαν να έχει ερωτευθεί κάποιον άλλο.

Συνήθως όταν το κάνει κάποιος αυτό απελπίζεται και ή θα νιώσει άσχημα με τον εαυτό του ή θα νιώσει άσχημα με την κοπέλα ακόμα και στην περίπτωση που καταφέρει να κάνει σχέση μαζί της. Θα νιώθει θλίψη, δε θα νιώθει ικανοποίηση. Η ικανοποίηση από μια σχέση προέρχεται από το γεγονός του «μπορώ να είμαι αυθόρμητος, μπορώ να είμαι εγώ και το απολαμβάνω εγώ». Αυτό είναι το νόημα του να βρίσκεσαι σε μια σχέση.   

Ο αναγνώστης μας αναφέρει ότι η συγκεκριμένη κοπέλα τα έχει με κάποιον άλλον. Αλλά ας σκεφτεί από την  άλλη. Αν η κοπέλα χωρίσει και τελικά κάνει σχέση μαζί του, θα μπορέσει να την εμπιστευθεί στο μέλλον;  Ή θα σκέφτεται ότι έτσι θα συμπεριφερθεί και σε εκείνον;

Θα μπορούσε αν έχει υπομονή να περιμένει να χωρίσει. Αλλά μιλώντας γι αυτά τα ζητήματα μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Αν θέλει ο αναγνώστης μας να αυξήσει την ερωτική του αυτοπεποίθηση, θα πρέπει να φροντίζει τον εαυτό του να μην παραμελεί την σωματική του κατάσταση, να φροντίζει για την υγεία του να έχει τα ενδιαφέροντά του. Να έχει στο νου του ότι δεν θα πρέπει να φοβάται να κάνει λάθη –όλοι κάνουμε- και να μην φοβάται να εκτεθεί. Να είναι αυθόρμητος. Όταν μια κοπέλα τελικά, χαμογελάσει με τον αυθορμητισμό μας, τότε αυτό θα μας κάνει πραγματικά να νιώσουμε ευτυχισμένοι! 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Γιώρ***** ****
18:21 Κυριακή 18/09/2016
Λοιπόν καταρχήν γεια σας Ήθελα εδώ και καιρό να μιλήσω σε κάποιον για όλα αυτά που ακολουθούν και χαίρομαι που μου δόθηκε τελικά η ευκαιρία Είμαι από μικρός πολύ ώριμος Το θέμα είναι με μία κοπέλα 1 χρόνο μεγαλύτερηαπο άλλο σχολείο αλλά γνωριζόμαστε από τον πολιτιστικό σύλλογο την οποία την ερωτεύτηκα στην Τετάρτη δημοτικού ήταν η πρώτη μου πραγματική αγάπη και μέχρι τώρα που έχω φτάσει πρώτη λυκείου την αγαπάω πραγματικά με την ίδια αγνότητα και ίδια δύναμη όπως τότεσε όλο το διάστημα μεσολάβησαν κάποιες μικρές σχεσεις παρωδικες 3 σχέσεις σε όλο αυτό το διάστημααπο Τετάρτη δημοτικού μέχρι α λυκείου δηλαδή αλλά χωριζα μέσα σε μία εβδομάδα γιατί είμαι πολύ ερωτευμένος με την συγκεκριμένη που ανέφερα Παλιότερα τις είχα πει πως νιώθω αλλά με απέρριψε έκτη δημοτικού εγώ και πρώτη γυμνασίου αυτή τότε μετά από δύο χρόνια πλέον δεύτερα γυμνασίου εγώ τρίτη γυμνασίου αυτή αναγκάστηκα να το παίξω τρελός και ξέρω γω ήμουν μικρός και δεν ήξερα τι έλεγα σε παρακαλώ συγχώρεσέ με και τέτοια γιατί δεν άντεξα τα δύο χρόνια που δεν μιλούσαμε και δεν θα άντεχα έστω και λίγο παραπάνω να μην μιλάμε αφού λοιπόν ξεκίνησαμε πάλι να μιλάμε λίγο εγώ άρχισα να παίρνω τα πάνω μουτα τελευταία 2 χρόνια μιλάμε πολύ συχνά φιλικά και όταν είμαστε από κοντά χιούμορ γέλια αγκαλιές φιλιά δυστυχώς φιλικά και αυτά εγώ φοβάμαι πως ίσως τα έχει με κάποιον και ίσως είναι και μεγαλύτεροςδεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό απλά θέλω να είναι ευτυχισμένη απλά θέλω να μάθω ποιος είναι και αν της αξίζει Φοβάμαι να της πω τα συναισθήματα μου γιατί φοβάμαι πως πάλι θα χαλάσει το έστω αυτό που μιλάμε αλλάε σκοτώνει αυτό το φιλικό εκεί που με χαιρετάει μ αγκαλιάζει και γω τότε θέλω να την σφιξω τόσο δυνατά και να την φιλήσω μέχρι να την χορτασω όσο δεν πάει Έχω σκεφτεί πολλές φορές και την κοντινή ζωή μου μαζί της και την μακρινή ζωή μου μαζί της Θέλω να ζήσω μαζί τηςμε όλες τις δυσκολίες του αύριο θέλω να την προστατεύω θέλω να κάνω οικογένεια μαζί της όταν έρθει η κατάλληλη ώρα Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά και τι πιστεύετε ότι μπορώ να κάνω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ