Κρίσεις πανικού: Ποια φάρμακα μπορούν να με βοηθήσουν;

1 Νοεμβρίου 2013

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:

"Θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να αγοράσω ομοιοπαθητικά φάρμακα. Υποφέρω απο κρίσεις πανικού, φοβάμαι την ταχύτητα, φοβάμαι να τρέχω με το αυτοκίνητο και με πιάνει πανικός και πατάω φρένο συνέχεια. Ευχαριστώ"

Απευθύναμε το ερώτημα σας στον Σπύρο Κυβέλλο, Ιατρό, Γενικό Γραμματέα Έρευνας Διεθνούς Ακαδημίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, και γράφει: 

 

Τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα δίνονται πάντα από εξειδικευένο Ομοιοπαθητικό γιατρό, αφού μελετήσει όλο το ιστορικό απο ιατρικης και ομοιοπαθητικής πλευρας. Οι κρίσεις πανικού ανταποκρίνονται στην θεραπεία, μπορουν δε να ιαθούν πλήρως. Πρέπει ωστόσο η αγωγή να δοθεί εξατομικευμένα και ύστερα απο  συζήτηση με τον Ομοιοπαθητικό γιατρό.

Συμβουλευτήκαμε και τον συνεργάτη μας ψυχολόγο, ψυχοθεραπευτή κύριο Δημήτρη Κατσαρό 

 

Η αναγνώστρια έχει συνδέσει τα ομοιοπαθητικά φάρμακα με τις κρίσεις πανικού. Προφανώς κάποιος της τα έχει συστήσει κάπου τα έχει διαβάσει. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα διατίθενται σε φαρμακεία αλλά πρέπει να χορηγηθούν από κάποιον ειδικό ομοιοπαθητικό ιατρό. Εάν κάποιος ειδικός την έχει συμβουλεύσει να τα χρησιμοποιήσει ας το κάνει.

 Εάν οι κρίσεις πανικού μας καταναλώνουν, δηλαδή δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε στην καθημερινότητά μας, στον χώρο και το χρόνο όταν μας συμβαίνουν και μας έχουν πει ότι πρέπει να πάρουμε φάρμακα για νιώσουμε πιο ήρεμα, είναι καλό να ακολουθούμε και μια διαλεκτική, μια ψυχοθεραπεία παράλληλα. Υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν χρειάζονται φάρμακα για τις κρίσεις πανικού. Υπάρχουν άνθρωποι που παρόλο που έχουν δυνατές κρίσεις πανικού επιλέγουν να μην πάρουν φάρμακα και επιλέγουν τις διαλεκτικές λύσεις όπως η ψυχοθεραπεία.  Σίγουρα καλό είναι να συζητάμε το πρόβλημά μας. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως που τα χάνουμε  και φοβόμαστε ακόμα και για τη σωματική μας ακεραιότητα δεν είναι καθόλου κακό να χρησιμοποιήσουμε κάποιο σκεύασμα. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ελάχιστα επιβλαβή για τον οργανισμό μας. 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Osho (Bhagwan Shree Rajneesh)
Η Σκέψη της ημέρας
Osho (Bhagwan Shree Rajneesh)