Εύκολα γεμιστά μπιφτέκια κοτόπουλου

<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: small;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: small;">1 kg κιμά κοτόπουλο</span><br /><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι ξερό</span><br /><span style="font-size: small;">1 ντομάτα</span><br /><span style="font-size: small;">2 κ. σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">1 αυγό</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλιά της σούπας ξίδι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλιά της σούπας ρίγανη</span><br /><span style="font-size: small;">2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">Λίγη φρυγανιά τριμμένη</span><br /><span style="font-size: small;">Λίγη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας για γέμισμα</span><br /><span style="font-size: small;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">Φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<div><span style="font-size: small;">Πανεύκολα μπιφτεκάκια για ένα τέλειο γεύμα!Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, στη συνέχεια τρίβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα και τα προσθέτουμε στον κιμά. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, την μουστάρδα, την ρίγανη, τον μαϊντανό. Στύβουμε το ψωμί και ρίχνουμε την ψίχα στο μείγμα.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά.</span><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε λίγη φρυγανιά στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς). Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ για περισσότερη γεύση. Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένο.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Πλάθουμε μία μπάλα (περίπου 150gr) με την ζύμη του κιμά. Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα στην μέση, βαθούλωμα. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι τυρί (φέτα, ροκφόρ, μυζήθρα, τυρί κρέμα) και κλείνουμε καλά.</span><br /><span style="font-size: small;">Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού. Αφού τα ετοιμάσουμε όλα τα βάζουμε :</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Σε λαδωμένη σχάρα barbeque σε δυνατή φωτιά για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά ή τα βάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και ½ φλ. ζωμό κρέατος. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στον φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις ή  ή στο γκριλ, βάζοντας τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.</span><br /><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα