Η Άννα Δρούζα μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή, για την αγαπημένη της τυρόπιτα!

30 Οκτωβρίου 2013

Υλικά

200γρ. φέτα

200γρ. κεφαλογραβιέρα

100γρ τσένταρ

1 γιαούρτι (250γρ.) με 2% λιπαρά 

1/2 ποτήρι του κρασιού, γάλα φρέσκο

1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι 

2 αυγά 

λίγο μοσχοκάριδο και λίγο άνηθο άν θέλετε

 

Προετοιμασία 

Πέρνουμε 1 πακέτο φύλλα Κανάκης για τυρόπιτα και απλώνουμε 4 κάτω στο ταψί αφότου έχουμε αλείψει τη βάση με λάδι και σιγά σιγά κάθε ένα που τοποθετούμε μέσα το αλείφουμε και αυτό με λάδι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα τυριά, το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο. Τα απλώνουμε πάνω στα φύλλα καλά, έτσι ώστε να έχει παντού γέμιση και από πάνω βάζουμε άλλα 5 φύλλα, το κάθε φύλλο το αλείφουμε πρώτα με λάδι όμως πάλι. Κόβουμε τις γωνίες και χαράσουμε το φύλλο για να φουσκώσει. 

Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα, ανάλογα με το πόσο τραγανό θέλετε το φύλλο. 


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace