Η Άννα Δρούζα μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή, για την αγαπημένη της τυρόπιτα!

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">200γρ. φέτα</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">200γρ. κεφαλογραβιέρα</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">100γρ τσένταρ</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 γιαούρτι (250γρ.) με 2% λιπαρά </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1/2 ποτήρι του κρασιού, γάλα φρέσκο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">2 αυγά </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">λίγο μοσχοκάριδο και λίγο άνηθο άν θέλετε</span></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Προετοιμασία</strong> </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Πέρνουμε 1 πακέτο φύλλα Κανάκης για τυρόπιτα και απλώνουμε 4 κάτω στο ταψί αφότου έχουμε αλείψει τη βάση με λάδι και σιγά σιγά κάθε ένα που τοποθετούμε μέσα το αλείφουμε και αυτό με λάδι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα τυριά, το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο. Τα απλώνουμε πάνω στα φύλλα καλά, έτσι ώστε να έχει παντού γέμιση και από πάνω βάζουμε άλλα 5 φύλλα, το κάθε φύλλο το αλείφουμε πρώτα με λάδι όμως πάλι. Κόβουμε τις γωνίες και χαράσουμε το φύλλο για να φουσκώσει. </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα, ανάλογα με το πόσο τραγανό θέλετε το φύλλο. </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα