Πως θα απαλλαγώ από τη μυρμηγκιά στο πρόσωπο;

30 Οκτωβρίου 2013

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:

"Είμαι 14 χρονών και έχω μυρμηγκιά στο πρόσωπο. Πηγαίνω σε δερματολόγο και έχει εδώ και 3 μήνες περίπου που ο γιατρός μου καυτηριάζει τα σημεία αυτά με ένα υγρό το οποίο δεν ξέρω πως λέγεται. Είναι στο πλάι κοντά στο αριστερό μάτι μου και όταν μου καυτηριάζει τα σημεία αυτά νιώθω έναν τοπικό πόνο και μετά φεύγει. Έχω ταλαιπωρηθεί πολύ διότι αναγκάζομαι να πηγαίνω να μου καυτηριάζει τα σημεία κάθε μέρα. Το θέμα είναι ότι δεν βλέπω αποτέλεσμα έχει ερεθιστεί είναι κόκκινο και γίνεται κάποιες φορές πληγή, αλλά αυτά επιμένουν και δεν λένε να φύγουν. Δεν ξέρω μήπως μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή. Ανησυχώ μήπως δεν φύγει ή μείνει σημάδι"

Την απάντηση μας έδωσε η κα Πηνελόπη Τυμπανίδη, δερματολόγος – αφροδισιολόγος:


Η μυρμηκγιές του προσώπου μπορούν να αντιμετωπιστούν με περισσότερους απο έναν τρόπους.

Όλοι οι τρόποι οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα που ειναι η καταστροφή του προιόντος του ιου της μυρμηγκιάς.

Τέτοιες μέθοδοι είναι η κρυοθεραπεία, η ποδοφιλίνη, τα ιμικιμόδη, ο απλός ηλεκτροκαυτηριασμός, το laser, ο χημικός καυτηριασμός, κλπ.

Δεν μπορώ να φέρω γνώμη για το περιστατικό εαν δεν δω το είδος της μυρμιγκιάς (verruca plana? απλη μυρμιγκια?), καθώς επίσης και μη γνωρίζοντας το είδος της θεραπείας που έχει εφαρμοστεί εως τώρα. Όσο για το σημάδι, πάλι πρέπει να το δω για να δώσω μια αντικειμενική γνώμη.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΑΝΔΡ***** ****
13:32 Πέμπτη 28/11/2013
ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΠΕΡΣΥΝΟ ΙΣΧΑΙΜΙΚΟ ΕΛΑΦΡΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΛΟΓΩ ΧΟΛΙΣΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΟ ΜΥΡΜΥΓΚΙΑΣΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕΡΙΑΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΩΜΟΠΛΑΤΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΛΑΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΙΚΗΣΩ ΤΟ ΜΥΡΜΥΓΚΙΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ