Εύκολη συνταγή για φοντάν σοκολάτας με μπισκότο

30 Οκτωβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
180γραμμάρια κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
3 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
250 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
1 πακέτο τύπου πτι μπερ μπισκότα χοντροκομμένα
1 μπολ με γάλα

 

 

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το τυρί κρέμα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με το βούτυρο.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια εσάνς, το λικέρ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ταυτόχρονα βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα ίσα ίσα να βραχούν τα σπάμε κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά.
Με μια μεμβράνη καλύπτουμε τον πάτο ενός πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και διατηρείτε στη συντήρηση.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ