Ποια είναι τα πιο ωραία εστιατόρια των Βορείων Προαστίων;

1 Νοεμβρίου 2013

Παλία Αγορά: Κεχαγιά 26 & Μ.Ρενιέρη, Φιλοθέη 210 6837037

Η Παλιά Αγορά είναι ένα σικ στέκι, ένα πραγματικό κόσμημα για όλη τη Φιλοθέη. Ένα καταπράσινο cafe-bar restaurant σε ένα κομψό προάστιο. Με φιλική και χαλαρή διάθεση φιλοξενεί στο ευχάριστο περιβάλλον της και στον ευρύχωρο κήπο της ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, αθλητές, επιχειρηματίες, πολιτικούς. Με καθημερινές προτάσεις από την ελληνική παραδοσιακή και μοντέρνα κουζίναγευστικές απολαύσεις με μενού μεσογειακών επιρροών και επιλεγμένες διεθνές γεύσεις, η Παλιά Αγορά προσφέρει ποιοτικά εδέσματα που ικανοποιούν κάθε γαστριμαργική απαίτηση. Για τους connoiseurs διαθέτει περισσότερες από 50 επιλεγμένες ετικέτες από ελληνικά και ξένα κρασιά υψηλών προδιαγραφών, που μπορούν να καταναλωθούν σε φιάλη ή ποτήρι.Στον άνετο και φιλικό της χώρο είναι η ιδανική επιλογή για καφέ, ποτό και φαγητό όλες τις ώρες της ημέρας. Παράλληλα με το άψογο service παρέχει και δωρεάν Wi-Fi Internet σε όλους τους θαμώνες της. Συνδυασμός ποιότητας και μοντέρνας διάθεσης, η Παλιά Αγορά είναι το διαχρονικό στέκι κύρους για όλους όσους αναζητούν ολοκληρωμένο στυλ και άποψη στη καθημερινή τους έξοδο. «Ολα γίνονται στην Παλιά Αγορά», εξηγεί γελώντας ο ιδιοκτήτης, Αχιλλέας Κυριακόπουλος. Και η αλήθεια είναι ότι όσοι έχουν περάσει κάποια φορά ξέρουν ότι εδώ πρόκειται για ανεξάρτητο βασίλειο. 


Σπίτι

Το Σπίτι: Λεωφ. Καποδιστρίου 42, Νέα Φιλοθέη 2106850950

Από την είσοδο καταλαβαίνεις πως πρόκειται για την απόλυτη περίληψη της μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που θέλει τα εστιατόρια να μοιάζουν με καλόγουστα διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη ή την Κοπεγχάγη. Πολλές «άτεχνες», γοητευτικές λεπτομέρειες όπως τα στιβαγμένα πιάτα στα ράφια της βιβλιοθήκης. Ανοιχτή κουζίνα, ψηλοί πάγκοι και σκαμπό, χαμηλά τραπέζια και πολυθρόνες, στο βάθος κήπος και στην ατμόσφαιρα μια βαβούρα, που έγινε πιο ανεκτή όταν χαμήλωσε λίγο η μουσικήΆνοιξε μέσα στο καλοκαίρι, μια περίοδο ψιλονεκρή για openings εστιατορίων, τότε που ο κόσμος πηγαινοερχόταν στις διακοπές του. Η κουζίνα είναι ανοιχτή σε κοινή θέα, κινείται σε αυθεντικές σπιτικές συνταγές και μοιράζεται ανάμεσα στα καλύτερα της ελληνικής και της ιταλικής γεύσης. Δηλαδή μπορεί κανείς να πετύχει ωραιότατες ελληνικές μαμαδίσιες νοστιμιές –κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, φασολάκια λαδερά, κεφτεδάκια κοκκινιστά–, εξίσου όμως θα ευχαριστηθεί κι αν διαλέξει μια καλά ψημένη πίτσα, μια πάστα ή μια ταλιάτα. Ο κατάλογος είναι χωρισμένος σε «όσπρια και λαχανικά», «ζύμες και ζυμαρικά», «κρέας και ψάρι», «γλυκά και φρούτα». Όχι ότι δεν υπάρχουν και τα πάντα εύκολα και αγαπημένα σε όλους burgers... Δοκίμασα προχτές μια νόστιμη σαλάτα με αλμύρα και τυρί, ένα καρπάτσιο σωστά κομμένο και χωρίς (δόξα σοι) ρόκες από πάνω, μια πάαααρα πολύ καλή μακαρονάδα (που δεν την ονοματίζουν αλλά είναι καρμπονάρα, μάλιστα σε ρωτάνε αν τη θες με ή χωρίς αυγό), ένα κριθαρότο με γαρίδες-σούπερ (όντως μαμαδίσιο μια και ήταν μια σταλιά πιο παραβρασμένο), μια λεμονόπιτα απλή και σέξι για το τέλος. Στα κρασιά, ελληνικά και ξένα, οι τιμές είναι και πάλι καλές.


Π Box: Λεβίδου 11 Κηφισιά 210/8088818

Στο «Π Box» πήγα την πρώτη μέρα που ξεκίνησε επισήμως και μου άρεσε πολύ αυτό το νέο concept. Κάθισα σ’ ένα σκαμπό στην μπάρα, μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα. 
Έχει φάση να νιώθεις από τόσο κοντά τη δράση των σεφ, να μιλάς μαζί τους, να ρωτάς, να σε κερνάνε… Ο χώρος μοντέρνος, με ζεστές «γέφυρες» ξύλου να τον διατρέχουν, δημιουργώντας παράλληλα το σκελετό των ραφιών που είναι γεμάτα καλούδια. Σαν σε σύγχρονο delicatessen, γεμίζουν βαζάκια με λογής λογής λιχουδιές, ελληνικές και ασιατικές, κρασιά, ποτά. Μπορείς να αγοράσεις και για το σπίτι αν θέλεις. Νωρίς, εκτός από τα φαγητά, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 26 τυριά και 31 αλλαντικά ή να φτιάξεις λαγανίνι, ήτοι σάντουιτς με νόστιμη home made λαγάνα. Είναι προφανές ότι το μαγαζί είναι cool. Έχει μόλις 4 τραπέζια και μάξιμουμ 12 άτομα μπορούν να φάνε στην μπάρα της κουζίνας. όχι πάνω από 35 σύνολο. Και η κουζίνα του είναι ένα μοντέρνο μείγμα ελληνικών, μεσογειακών, comfort και fusion γεύσεων, ένα ερεθιστικό σύνολο που έχει έντονη την conceptual σφραγίδα του Πέσκια. Τα γεμιστά με χαλούμι ραβιόλια σερβίρονται μ’ έναν εξαιρετικό ζωμό κότας και μπόλικο δυόσμο. Τα τσιγαριαστά χόρτα σε μια έμπνευση ημέρας σερβιρίστηκαν πολύ ωραία με κρέμα μπρι αντί για γραβιέρα Κρήτης. Στο σκουμπρί καψαλίζουν ελαφρά την πέτσα του με το φλόγιστρο. ημίωμο, εξευγενισμένο, είναι ένα εξπρεσιονιστικό πιάτο, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τα ζαράκια της ρέβας με λεμόνι, κοντράροντας και νοστιμίζοντας. Το carpaccio, εκ των καλυτέρων στην Αθήνα, φτιαγμένο από «μαρμαρωμένο» κρέας με ελαφρά πικάντικη κρέμα ουασάμπι. Το σαγανάκι του τυριού σε μια τολμηρή γλυκόξινη βερσιόν με πλούσια μαρμελάδα λεμονιού ΓΙΑΜ είναι ένα πιάτο στο μεταίχμιο του αλμυρού και του γλυκού, που θα μου άρεσε με Moscato d’ Asti. Παρεμπιπτόντως, το θέμα κρασί χειρίζεται με μπρίο ο Αφσίν (σομελιέ στο «48» και το «Scala Vinoteca» για λίγο ).Το κορυφαίο πράγμα που θα φας στο «Π Box» είναι η μελιτζανοσαλάτα. Απίστευτη η φινέτσα αυτής της τούρκικης συνταγής την οποία ο Πέσκιας συνδυάζει σ’ ένα επιτυχημένο fusion με τόνο ή homemade νοστιμότατο καπνιστό σολομό και τη συνοδεύει με μια ωραιότατη σάλτσα teriyaki με γιαπωνέζικο λεμόνι yuzu. Νοστιμότατο fusion είναι και το κοτόπουλο stirfried στο wok, με ελληνικό touch από παραπούλια, κολοκυθάκια, ντομάτες και μπρόκολα.Γλυκάθηκα ωραία με parfait καραμέλας.


/45/69/1329418436945.jpg

Santa Fe Tex Mex: Αγ. Γεωργίου 30 Β΄, Χαλάνδρι 210 6859690

Οι μεγάλες μητροπόλεις του κόσμου έχουν τις δικές τους «εθνικές» γειτονιές. Η Αθήνα έχει το δικό της μικρό Μεξικό, στο Χαλάνδρι. Αυθεντικές Μεξικάνικες γεύσεις συνδυάζονται με διακόσμηση και χρώματα της Κεντρικής Αμερικής, σε μια δεύτερη Santa Fe εκτός Αμερικής που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την original. Ένα από τα πλέον γνωστά μεξικάνικα εστιατόρια του Χαλανδρίου που εδώ και χρόνια αποτελεί το meeting spot για τους λάτρεις μιας από τις πιο πλούσιες σε γεύσεις και αρώματα κουζίνες.Εγκατεστημένο σε μία αναπαλαιωμένη μονοκατοικία με γήινα χρώματα και αυθεντική Μεξικάνικη ατμόσφαιρα και ζεστασιά, έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σε κρατάει και να θες να περάσεις ώρες απολαμβάνοντας αργά-αργά τα καλούδια του. Τα Ινδιάνικα αντικείμενα στους τοίχους, η –συνήθως- απαλή λάτιν μουσική και το προσωπικό ντυμένο αναλόγως, όλα αυτά αποτελούν την τέλεια εισαγωγή έως ότου καταφθάσουν τα πιάτα. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, φαχίτας, εντσιλάδας, τάκος ή μπουρίτος, το συμπέρασμα θα παραμείνει το ίδιο. Φαγητό μοναδικό, πιάτα όμορφα διακοσμημένα, απόλαυση εξασφαλισμένη. Κάποιος βέβαια μπορεί να μπερδευτεί και να παραγγείλει κάτι ιδιαίτερα καυτερό, για αυτό προσοχή στις επιλογές. Οι Μεξικανοί μπορούν να γίνουν αμείλικτοι όταν πρόκειται για μπαχαρικά και καρυκεύματα. Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε Μαργαρίτα Φράουλα.


Yellow: Χαρ. Τρικούπη και Κρήτης 27, Κηφισιά 211/4110962-3, 210/4137910 

Το «κίτρινο» ξεκίνησε κατ’ αρχήν ως «ποδήλατο» στο Γκάζι, στη συνέχεια άραξε για λίγο στο Μικρολίμανο και τελικά (πριν μερικούς μήνες ) ανηφόρησε προς το Κεφαλάρι. Το κύριο χαρακτηριστικό της πορείας αυτής ήταν πάντα το ενδιαφέρον των γεύσεων και το ευχάριστο του περιβάλλοντος. Αυτά τα στοιχεία άλλωστε χαρακτηρίζουν και τη νέα προσπάθεια. Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον το έξω (αν ο καιρός πλέον το επιτρέπει ) είναι ευρύχωρο πράσινο και, σε επίπεδο τραπεζοκαθισμάτων, αναπαυτικό. Από μόνο του αξίζει τη βόλτα έστω και για ένα ελαφρύ σνακ μετά ή χωρίς καφέ. Ανάλογη, για τις πιο κρύες ημέρες, είναι και η εικόνα στο εσωτερικό το καλαίσθητο ντεκόρ του οποίου υπογράφει η Toom Tran. 
Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η εικόνα σε επίπεδο γεύσεων. Η συνολική πρόταση σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες βραβεύσεων, τιμά όμως με επαρκέστατο τρόπο το είδος του χώρου. Το menu, το οποίο ας μην ξεχνάμε υπηρετεί ένα meeting point το οποίο «γέρνει» και προς την κατεύθυνση μοντέρνο εστιατόριο κάνει είκοσι περίπου προτάσεις σε ορεκτικά και ζυμαρικά και κάτι λιγότερο σε κύρια. Τα καταφέρνει καλύτερα στα πρώτα αλλά η συνολική αίσθηση που αφήνει είναι θετική και προδιαθέτει και για μια επόμενη επίσκεψη. Από τα ορεκτικά που δοκίμασα ξεχώρισα τα τραγανά στικς από κολοκυθάκι με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού , τα καλαμαράκια με βασιλικό σοτέ πάνω σε λεπτοκομμένη τραγανή πατάτα και την κρύα σαλάτα με φακές, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι. 
Και τα τρία «στολίζουν» ευχάριστα το τραπέζι και είναι ελκυστικά στον ουρανίσκο. Η χοιρινή τηγανιά δεν διακρίνεται για κάτι το ιδιαίτερο ενώ τα πουγκάκια με γαριδούλες και κρέμα τυριού σε κάνουν να ψάχνεις για να βρεις τις γαρίδες. Στα κύρια πιάτα οι απλές παρασκευές, π.χ. το φιλέτο μυλοκόπι στη σχάρα και η μοσχαρίσια ταλιάτα, είναι σωστές σε ψήσιμο και σε γεύση ενώ οι πιο σύνθετες όπως ο σολομός με γλάσο τζίντζερ-λάιμ-μέλι και το λεμονάτο μοσχαράκι μάλλον περνάνε από το τραπέζι χωρίς να κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Η εικόνα είναι καλή και στα επιδόρπια. Το καταΐφι με γέμιση τυριού είναι τραγανό και νόστιμο, η πανακότα αναδεικνύεται από τη σος εσπρέσο που τη συνοδεύει και το semifredo λιώνει απαλά στο στόμα και αφήνει μια καλή αίσθηση σοκολάτας. Το συμπέρασμα είναι εύκολο και στηρίζεται στην αρχή ότι «ένα και ένα κάνουν δύο». Ευχάριστο περιβάλλον και καλό φαγητό με αναμενόμενες αδυναμίες συνθέτουν ένα σύνολο που αξίζει την μετακίνηση. Σκεφτείτε το. 


Nui: Γορτυνίας 11, Κεφαλάρι, 2108013553

«Rapa Nui» είναι το Νησί του Πάσχα. Το σχετικά καινούργιο εστιατόριο της οδού Γορτυνίας (αντικατέστησε το «Far East» ), αντί για πολυνησιακό μινιμαλισμό τύπου moai –έτσι λέγονται εκείνες οι χαρακτηριστικές μονολιθικές φιγούρες του νησιού–, προτιμάει πέτρινες πλάκες στις κολόνες, ξύλο και μέταλλο σε λιτές –αν και τελικά λίγο αυστηρές– γραμμές. Στη μικρή αυλή του «Nui», όμορφη και χαλαρωτικά μοντέρνα, τα διακριτικά σποτάκια ρίχνουν Asian hip διάθεση στα ζευγάρια των διπλανών τραπεζιών, κυρίως των 30 και 40, που προς το παρόν σιγοπίνουν το «ορεκτικό» κοκτέιλ τους κουβεντιάζοντας. ήρθαμε νωρίς. Γρήγορα έρχεται η «εισαγωγική» Fung Wang Phi σαλάτα, με τραγανά φύκια πασπαλισμένα με σουσάμι, ακολουθούμενη από καλοφτιαγμένα nigiri με τόνο και σολομό. Το wasabi, πάντως, δεν το τσιγκουνεύονται (πιθανόν γι’ αυτό δεν εμφανίζεται έξτρα ποσότητα στο πλάι ) και η ένταση της κάψας «χτυπάει» υψηλά επίπεδα. Πίσω μου η στήλη με τρεχούμενο νερό κερνάει ηχητική δροσιά, με ολίγον από feng shui, μέχρι να αριβάρουν τα maki με takouan –δηλαδή τουρσί από daikon (γιαπωνέζικο ραπάνι )–, τα οποία αποδεικνύονται ενδιαφέρουσα vegetarian περίπτωση. Τα επόμενα inside out με καβούρι και ρύζι βρασμένο σε κόκκινο λάχανο, εξ ου και το μοβ χρώμα, είναι ικανοποιητικά, αν και χωρίς περαιτέρω εξάρσεις. H «Nui special duck», πάπια σε κουρκούτι με τρίχρωμες πιπεριές (€ 23 ), λειτουργεί ως εναλλακτική της πάπιας Πεκίνου, με πιο «μαγειρευτό» στιλ γέμισης για τις πιτούλες σου, ενώ και το λεπτοκομμένο μοσχάρι, σε απλό συνδυασμό με μάνγκο (€ 26 ), δένει όμορφα σε μια γλυκά αρωματική μείξη. Έπειτα από όλα αυτά αντιλαμβάνεστε γιατί, παρότι γλυκοκοιτάζαμε το molten cake, καταλήξαμε σε μια key lime tart (€ 10 ) διά του δύο. Ανοίγω το fortune cookie μου, το οποίο μπορεί να μην πολυταιριάζει με το αντι-φολκλόρ περιβάλλον, αλλά έχει την πλάκα του ως διαδικασία. «Η δουλειά σου θα αποδώσει καρπούς», αποφαίνεται το μελλοντολογικό χαρτάκι. Προς το παρόν, μου αποδίδει μια πολύ ωραία τάρτα, με την οξύτητα του γλυκολέμονου να φρεσκάρει το στόμα. 


Ψωμί και Αλάτι: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι 210 6848178

Τη  φράση «φάγαμε ψωμί και αλάτι», νομίζω ότι την έχετε όλοι ακούσει, μιας και ερμηνεύει  τους στενούς δεσμούς που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, όταν έχουν αντιμετωπίσει κοινές δύσκολες καταστάσεις.... Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, η ερμηνεία που θέλω να δώσω, μετά από την επίσκεψη μου στο ομώνυμο εστιατόριο, είναι διαφορετική. Διότι ακόμα και σκέτο ψωμί να σου σερβίρει ένας καλός και ευφάνταστος σεφ, όπως ο Γιάννης Λουκάτος, συνοδευμένο με μερικούς κρυστάλλους θαλασσινού αλατιού και ελάχιστες σταγόνες εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, μπορεί να σε ενθουσιάσει χωρίς περίτεχνες φιοριτούρες, με απλό πρωταγωνιστή την καλή και ψαγμένη πρώτη ύλη. Αποτέλεσμα; Ποιοτικό, γευστικό φαγητό σε λογικές τιμές!Φτάσαμε σχετικά νωρίς μια βροχερή νύχτα του Γενάρη, παρ' όλα αυτά το φωτεινό εσωτερικό του μαγαζιού, σε παλ αποχρώσεις του πράσινου, μας έφτιαξε τη διάθεση αμέσως, ενώ από την άλλη, μια απαλή και βελουτέ κολοκυθόσουπα, σερβιρισμένη στο μπακιρένιο μπρίκι, μας ζέστανε. Οι ζαρωμένες υπόπικρες θρούμπες που συνόδευαν το φρυγανισμένο χωριάτικο λαδόψωμο καθώς και οι τραγανές λιλιπούτειες ψιλολιές μάς ξάφνιασαν με την αυτοτελή και τίμια γεύση τους. Ο κατάλογος των κρασιών αρκετά ενημερωμένος και ψαγμένος μας έδινε τη δυνατότητα να παραγγείλουμε ακόμα και κρητική ρακή. Στον κατάλογο είναι φανερό ότι παρελαύνουν «συνηθισμένα» πιάτα αλλά δουλεμένα τόσο έντεχνα και δημιουργικά, που σου κεντρίζουν αμέσως την περιέργεια, ώστε να θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα! Μεζέδες που ξεχωρίζουν: πίτα-πίτσα με ψητή ντομάτα, φέτα «χτυπητή» με ψητή πιπεριά, λιαστές ντομάτες με κεφαλοτύρι και κουκουνάρι, ψητές πιπεριές ξιδάτες με βοτανοτύρι, παντζάρια γουλιά με φασολάκια και φρέσκο τυρί.Η φάβα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και την τηγανητή κάπαρη ήταν τέλεια. Τόσο τέλεια και τόσο άρτια που η δυνατή επίγευση από τα καραμελωμένα κρεμμύδια και την αλμυρούτσικη κάπαρη, δεν κατάφεραν να επισκιάσουν τη γλυκύτητα και την  ντελικάτη υφή της πιο νόστιμης φάβας που έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια. Το σπανάκι με το πράσο και τα μικροσκοπικά κυβάκια από το χοιρινό ήταν απαλό και ζεστό, αλλά μου θύμιζε λίγο μαμαδίστικο πειραματικό φαγητό. Παρ' όλο που μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω τις ραβιόλες με το κουνελάκι, η φήμη του σεφ ότι τα βγάζει πέρα στα δύσκολα, με οδήγησε σε μια... επικίνδυνη επιλογή : στο τηγανητό μοσχαρίσιο συκώτι με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Αν δεν το πετύχει ο σεφ, δεν τρώγεται! Το δικό μου, πάντως, όχι μόνο το πέτυχε αλλά ήρθε τόσο ζουμερό όσο έπρεπε με μια πεντανόστιμη σκουρόχρωμη σάλτσα, που η υπόξινη γλυκύτητα του μπαλσάμικου ισορροπούσε και «έσβηνε» ευχάριστα από τους πικάντικους τόνους του κρεμμυδιού. Η πολυπλοκότητα του πιάτου ήταν, με λίγα λόγια, συναρπαστική. Για το τέλος, αφήσαμε τους τραγανούς λουκουμάδες, με αρωματισμένο μέλι και παγωτό, καθώς και το γλειφιτζούρι από σοκολάτα Valrhona -για τα δικά μου γούστα, όμως, ήταν υπερβολικά γλυκό.


Meat Square: Λεωφόρος Κηφισίας 30015232Χαλάνδρι 2106831300

Μπορεί να συνυπάρξει η κρεατοφαγία με τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις; Στα Meat Square όλα γίνονται!
Σε μια μοντέρνα μονοκατοικία επί της Λεωφ. Κηφισίας 300 στο Χαλάνδρι, μπορείτε να βρείτε το αγαπημένο σε όλους μας Meat Square. Οι αίθουσες με το αίθριο αφήνουν τις ακτίνες του ήλιου να «χαϊδεύουν» απαλά ακόμα και τα πιο κρυμμένα σημεία, ενώ ο ατμοσφαιρικός φωτισμός ταξιδεύει μαγικά τις αισθήσεις σου. Ο καταπράσινος μεγάλος κήπος αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για όσους θεωρούν ότι το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει. Οι τεράστιες σταβλίσιες μπριζόλες, τα ζουμερά t-bones και τα αργεντίνικα rib eyes θα σε εκπλήξουν ευχάριστα, αν είσαι λάτρης του κρέατος. Ενώ το σταμναγκάθι και η σπιτική ξινομυζήθρα κατευθείαν από την Κρήτη, δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σας. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις την παραδοσιακή ναπολιτάνικη μαγειρική. Προτίμησε την pizza prosciutto και ρόκα, με λεπτοκομμένες φέτες prosciutto, άγρια ρόκα, αυθεντική mozzarella και χειροποίητο ζυμάρι, ψημένη σε ξυλόφουρνο ή spaghetti vera carbonara με ιταλική πανσέτα, αυγό, λευκό κρασί, παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Για να κλείσεις γλυκά το υπέροχο γεύμα σου, επίλεξε tiramisu cremato (αυθεντική ιταλική συνταγή tiramisu με σαβαγιάρ σε καφέ espresso, πασπαλισμένο με κακάο) ή σπιτικό cheesecake με μανούρι, ανθότυρο και τραγανή βάση από μπισκότο. Ζήστε τώρα μια μοναδική εμπειρία γεύσης, με αυθεντική ναπολιτάνικη Pizza σε ξυλόφουρνο και χειροποίητα ζυμαρικά στην Trattoria Mangiamo στη Δροσιά.


Άνετον: Στρ. Λέκκα 19, Μαρούσι 210 8066700

Ανετον είναι μια ιδέα που κατέβηκε στο μυαλό μας το καλοκαίρι στην παραλία προσπαθώντας να ανακαινίσουμε το εστιατόριό μας. Ένας φίλος έπιασε σαλιγκαράκια της θάλασσας και τα έβαλε μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι με λίγο θαλασσινό νερό μέχρι να τα πάει στην κουζίνα του για να γίνουν μία σπαγγετάδα. Τότε είδαμε πως το άψυχο και άχρηστο μπουκάλι έγινε ενυδρείο, δοχείο μεταφοράς, γυάλα για χρυσόψαρο και απέκτησε δεύτερη ζωή. Η ιδέα ήταν να διαχειριστούμε τα ήδη υπάρχοντα «υλικά» του εστιατορίου να αναχρησιμοποιηθούν σε οικονομικότερη ανακαίνιση. Η ξύλινοι τοίχοι αφαιρεθήκανε και εμφανίστηκε το φθηνό Καναδέζικο νοβοπάν. Όλα τα στοιχεία του τέλους της δεκαετίας του ’60 απομακρυνθήκανε ώστε το νέο ʼνετον να μην έχει καμία αναφορά στο παλιό. Βιομηχανικά φωτιστικά, λιτά ταβερνίστικα στρωμένα τραπέζια και όλα τα υλικά που θα καταλήγανε στα μπάζα, πρωταγωνιστούν στον νέο χώρο. Οι μάγειρες στην κουζίνα ξεχνούν για φέτος τι θα πει γκουρμέ και επαναπροσδιορίζουν τα βασικά. RETHINKING THE BASICSΤο κρέας, με τα «δεύτερά» του μέρη, πρωταγωνιστεί και η Ελληνική κουζίνα ορίζει το νέο μενού. Κανείς δεν θέλει μετά από μία δύσκολη ημέρα να κάνει decode το πιάτο του δείπνου του. Κανείς δεν θέλει να πληρώνει πενήντα ευρώ. Το Ανετον Κονσεπτ Restoσερβίρει ταβέρνα /comfort food - που αυτό μεταφράζεται σε καλαμάκια, χοιρινό κότσι, ποικιλία από λουκάνικα στις οικονομικότερες τιμές. Από αρχές Νοεμβρίου το μενού του Ανετον Κονσεπτ Resto μπορείτε να το απολαμβάνετε στο γραφείο σας ή στο σπίτι σας με ένα τηλεφώνημα. Η διάθεση έχει αλλάξει, η lounge μουσική χαϊδεύει τα αφτιά και το Ανετον Κόνσεπτ Resto θα σας δώσει ότι χρειάζεται για μία ήρεμη, νόστιμη και φθηνή βραδιά

 

 

 

 



 







 


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα Ζώδια σήμερα
Αστρολογία
14:29 Τα Ζώδια σήμερα