Τι πρέπει να προσέχουμε όταν ξυριζόμαστε;

Για να συγκεντρώσουν οι γάμπες σας τα βλέμματα, αρκούν λίγα λεπτά από το χρόνο σας σε καθημερινή βάση. Δεν θέλει κόπο, μόνο στρατηγική. Τα όπλα σας είναι δύο: ξυραφάκι και ενυδατική κρέμα σώματος.

Αποτρίχωση

Το ξυραφάκι είναι το πιο παρεξηγημένο μέσο αποτρίχωσης, αν και είναι γρήγορο, ιδανικό για την περιοχή της γάμπας και αποτελεσματικό αν το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Ο δεκάλογος του ξυραφιού:

  1. Μην μοιράζεστε ποτέ το ξυραφάκι σας γιατί μπορεί να μολυνθεί η επιφάνεια της επιδερμίδας.
  2. Αλλάζετε συχνά ξυραφάκια. Είναι πολύ εύκολο να στομώσουν.
  3. Ενυδατώνετε την περιοχή που ξυρίσατε. Οι γάμπες, μετά τη χρήση του ξυραφιού, θα δείχνουν πιο όμορφες από ποτέ.
  4. Αρχικά χρησιμοποιείτε το ξυραφάκι με φορά ίδια με αυτή που φυτρώνουν οι τρίχες. Τη δεύτερη φορά κάντε το με αντίθετη κίνηση .
  5. Αν οι τρίχες των ποδιών σας είναι πολύ σκληρές , μπορείτε να τις μαλακώσετε χρησιμοποιώντας το conditioner των μαλλιών σας και στη συνέχεια να τις ξυρίσετε.
  6. Φροντίστε η περιοχή των ποδιών που θα ξυρίσετε να είναι καλά βρεγμένη. Αφήστε το νερό να τρέξει στα πόδια σας για 2-3 λεπτά και το ξύρισμα θα είναι πιο εύκολο.
  7. Αν η επιδερμίδα σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, για να μην ερεθιστεί αφήστε τον αφρό ή το σαπούνι 3-4 λεπτά πριν χρησιμοποιήσετε το ξυραφάκι.
  8. Μην ξυρίζεστε αμέσως μόλις ξυπνήσετε το πρωί, αφού η επιδερμίδα είναι ελαφρώς πρησμένη και το ξυραφάκι μπορεί να την ερεθίσει ακόμα περισσότερο.
  9. Αφού ξυρίσετε τις γάμπες σας, ξεβγάζετε την περιοχή με άφθονο δροσερό νερό (βοηθάει να παραμείνει σφριγηλή) και ταμπονάρετε τη με μια πετσέτα. Μην τρίβετε την πετσέτα στην επιδερμίδα, θα την ερεθίσετε.
  10. Προσέχετε πολύ όταν ξυρίζεστε γιατί οι εκδορές που μπορεί να δημιουργηθούν αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Ενυδατωθείτε

Μετά από ένα καλό ξύρισμα οι γάμπες σας «διψούν» για ενυδάτωση. Μια καλή body lotion θα βοηθήσει τα πόδια σας να αποκτήσουν μεταξένια υφή και φυσικά λάμψη.

Κάντε την σωστή επιλογή!

Η τέλεια ενυδατική κρέμα σώματος πρέπει:

1. Να απορροφάται εύκολα

2. Να μην έχει πολύ συμπαγή υφή αλλά να είναι παχύρρευστη, χωρίς όμως να είναι «νερουλή»

3. Να μην ερεθίζει την επιδερμίδα σας.

4. Να μην αφήνει ίχνη λιπαρότητας

Πηγή: fashionaddicted.gr

Σχετικά άρθρα