Απολέπιση και ενυδάτωση με σπιτικά προϊόντα!

Αν νιώθετε ξηρό το δέρμα σας έχουμε τη λύση! Με δύο απλά βήματα μπορούμε να αναζωογονήσουμε την επιδερμίδα μας. Αρχικά κάνοντας απολέπιση και έπειτα ενυδάτωση. Κι όλα αυτά με απλά υλικά που θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε μάσκες καλύτερες και από εκείνες του εμπορίου!

Από την beauty editor, Ειρήνη Σαΐτη

 

 

 

 

 

Για το μείγμα απολέπισης θα χρειαστούμε:

ελαιόλαδο

χοντρό αλάτι

ζάχαρη

Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά προσέχοντας το λάδι να μην είναι περισσότερο από το αλάτι και τη ζάχαρη –πρέπει απλά να τα καλύπτει-. Στη συνέχεια, το εφαρμόζουμε στο δέρμα μας με απαλές και κυκλικές κινήσεις. Στο πρόσωπο καλό θα ήταν να αποφύγουμε τη περιοχή κάτω από τα μάτια γιατί μπορεί να υποστεί χαλάρωση. Αφού τελειώσουμε  ξεπλένουμε με άφθονο νερό και σκουπίζουμε ταμποναριστά με μια πετσέτα χωρίς να τρίψουμε το πρόσωπό μας.

Όσον αφορά τη ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από το αν θέλουμε να κάνουμε την απολέπιση σε όλο το σώμα  ή μόνο στο πρόσωπο.

Έχουμε προετοιμάσει λοιπόν, κατάλληλα το δέρμα μας για να δεχτεί τώρα την ενυδατική μάσκα.

Για την ενυδατική μάσκα χρειαζόμαστε επίσης δύο πολύ απλά υλικά:

1 αγγούρι

δύο κουταλάκια φρέσκο γάλα.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το αγγούρι μαζί με τη φλούδα και στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το γάλα. Η μάσκα είναι έτοιμη και την εφαρμόζουμε στο πρόσωπο για 10-15 λεπτά. Τέλος, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Δοκιμάστε τα και τα 2 και τότε θα εκπλαγείτε με το πόσο απαλή και δροσερή επιδερμίδα θα αποκτήσετε!

Σχετικά άρθρα