Εύκολο χοιρινό με δαμάσκηνα και κυδώνια!

<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: small;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: small;">1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη</span><br /><span style="font-size: small;">2 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">½ κουταλιά του γλυκού κανέλα</span><br /><span style="font-size: small;">4-5 γαρύφαλλα</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας</span><br /><span style="font-size: small;">1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">500 γραμμάρια χοιρινό ψαχνό από μπούτι</span><br /><span style="font-size: small;">3 μεγάλα κυδώνια</span><br /><span style="font-size: small;">10 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κοκούτσι</span></p>
<p> </p>
<div><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></strong></div>
<p><span style="font-size: small;">Καθαρίζετε τα κυδώνια από τη φλούδα, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και σε ένα τηγάνι βάζετε 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζετε και τα βάζετε σε μια πιατέλα.</span><br /><span style="font-size: small;">Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο, κόβετε το χοιρινό σε μερίδες και το σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βγάζετε και αυτό και το ακουμπάτε δίπλα στα κυδώνια.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Ρίχνετε μέσα τις μερίδες του χοιρινού, προσθέτετε το κρασί, τη κανέλα και τα γαρύφαλλα και το αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου μισή ώρα.</span><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτετε στη κατσαρόλα τα δαμάσκηνα, διαλύετε το πελτέ σε 1 νεροπότηρο νερό και το ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε τα σοταρισμένα κυδώνια, μετριάζετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί κατά την διαδικασία προσθέστε λίγο νερό.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα