Αγγελική Βλασοπούλου

4 Νοεμβρίου 2013

Η Βλασοπούλου Αγγελική είναι Ψυχολόγος (απόφοιτη Παντείου πανεπιστημίου) με σπουδές στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (Ινστιτούτο έρευνας και θεραπείας της συμπεριφοράς) και την Τραυματοθεραπεία EMDR (Διεθνές κέντρο τραυματοθεραπείας). Έχει ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης στις αναπτυξιακές διαταραχές παιδιών και εφήβων (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Έχει λάβει εξειδίκευση στη διαχείριση πολυπολιτισμικότητας και στις εκπαιδευτικές πρακτικές (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και έχει εκπαιδευτεί στη Διαμεσολάβηση Ομοτίμων (Ελληνικό Κέντρο Κοινωνικής Διαμεσολάβησης).


Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από τον Ιούλιο του 2013. 'Εχει εργαστεί με Διπολικούς ασθενείς (Μανιοκατάθλιψη) στην Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ - maniokatathlipsi.gr), ενώ εργάστηκε από το 2009, και για 4 χρόνια, στο Κέντρο Ημέρας "Βαβέλ" (Μονάδα Ψυχικής Υγείας) ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, παιδιών και εφήβων. Επίσης, παρήχε συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς και συντόνιζε ομάδες εφήβων και προεφήβων, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικοποίησης τους και της ψυχικής τους ανθεκτικότητας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, πραγματοποίησε ερευνητικές μελέτες με κύρια ενδιαφέροντα το εργασιακό στρες, τη μνήμη και το αίσθημα ασφάλειας. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε ερευνητική διαδικασία (Πανεπιστήμιο Manchester – Τριανταφύλλου Καλλιόπη) με θέμα «Γονεϊκά γνωστικά σχήματα σε συσχέτιση με τις γνωστικές αποδόσεις και τις αγχώδεις διαταραχές των εφήβων».

Η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι aggelikivlasopoulou@gmail.com


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...