Λαζάνια με γέμιση κολοκύθα!

5 Νοεμβρίου 2013

Τα λαζάνια μπαίνουν στη σειρά, ενώ η κρέμα κολοκύθας απλώνεται με χάρη επάνω τους. Και για τελείωμα μπόλικη παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος.

Συστατικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό σέσκουλα καθαρισμένα και πλυμένα
Αλάτι, Πιπέρι
Ξερό φασκόμηλο
Μοσχοκάρυδο
3 φλιτζάνια κολοκύθα βρασμένη και πολτοποιημένη
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνα γάλα
9 φύλλα λαζάνια (περίπου 180 γρ.)
1 κ.σ. βούτυρο



Τρόπος μαγειρέματος:

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά

Σόταρε τα κρεμμύδια για μερικά λεπτά να γυαλίσουν και δυνάμωσε τη φωτιά

Ρίξε στο τηγάνι τα σέσκουλα, αλατοπιπέρωσε και συμπλήρωσε το φασκόμηλο και το μοσχοκάρυδο

Συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα σέσκουλα και να πιεί το μείγμα τα υγρά τους, περίπου 5 με 10 λεπτά

Ζέστανε το φούρνο στους 280oC

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακάτεψε την κολοκύθα με 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, λίγο από τα μπαχαρικά σου (φασκόμηλο και μοσχοκάρυδο) και αλατοπιπέρωσε

Βάλε το γάλα σε ένα ταψάκι και σκέπασε με το 1/3 από τα λαζάνια. Στη συνέχεια άπλωσε το μείγμα της κολοκύθας

Βάλε τη μισή ποσότητα σέσκουλα πάνω από την κρέμα κολοκύθας και σκέπσασε με άλλο ένα στρώμα λαζάνια

Επανάλαβε την διαδικασία άλλη μια φορά, για μία ακόμη στρώση

Ανακάτεψε την κρέμα κολοκύθας που έχει μείνει με 3/4 κρέμας γάλακτος και κάλυψε το τελευταίο στρώμα λαζάνια, πασπαλίζοντας με 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και κομματάκια βούτυρο εδώ κι εκεί

Σκέπασε το πυρέξ με αλουμίνιο και βάλε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά. Αφαίρεσε το αλουμίνιο και συνέχισε το ψήσιμο για άλλο ένα τέταρτο της ώρας να πάρει χρώμα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ