Λαζάνια με γέμιση κολοκύθα!

<p><span style="font-size: small;">Τα λαζάνια μπαίνουν στη σειρά, ενώ η κρέμα κολοκύθας απλώνεται με χάρη επάνω τους. Και για τελείωμα μπόλικη παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Συστατικά:</strong></span><br /><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small;">1 κιλό σέσκουλα καθαρισμένα και πλυμένα</span><br /><span style="font-size: small;">Αλάτι, Πιπέρι<span class="text_exposed_show"><br />Ξερό φασκόμηλο<br />Μοσχοκάρυδο<br />3 φλιτζάνια κολοκύθα βρασμένη και πολτοποιημένη<br />1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος<br />1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα<br />1/2 φλιτζάνα γάλα<br />9 φύλλα λαζάνια (περίπου 180 γρ.)<br />1 κ.σ. βούτυρο</span></span></p>
<p><span class="text_exposed_show" style="font-size: small;"><br /></span></p>
<p><span class="text_exposed_show" style="font-size: small;"><br /><strong>Τρόπος μαγειρέματος:</strong><br /><br />Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά<br /><br />Σόταρε τα κρεμμύδια για μερικά λεπτά να γυαλίσουν και δυνάμωσε τη φωτιά<br /><br />Ρίξε στο τηγάνι τα σέσκουλα, αλατοπιπέρωσε και συμπλήρωσε το φασκόμηλο και το μοσχοκάρυδο<br /><br />Συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα σέσκουλα και να πιεί το μείγμα τα υγρά τους, περίπου 5 με 10 λεπτά<br /><br />Ζέστανε το φούρνο στους 280oC<br /><br />Σε ένα μέτριο μπολ, ανακάτεψε την κολοκύθα με 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, λίγο από τα μπαχαρικά σου (φασκόμηλο και μοσχοκάρυδο) και αλατοπιπέρωσε<br /><br />Βάλε το γάλα σε ένα ταψάκι και σκέπασε με το 1/3 από τα λαζάνια. Στη συνέχεια άπλωσε το μείγμα της κολοκύθας<br /><br />Βάλε τη μισή ποσότητα σέσκουλα πάνω από την κρέμα κολοκύθας και σκέπσασε με άλλο ένα στρώμα λαζάνια<br /><br />Επανάλαβε την διαδικασία άλλη μια φορά, για μία ακόμη στρώση<br /><br />Ανακάτεψε την κρέμα κολοκύθας που έχει μείνει με 3/4 κρέμας γάλακτος και κάλυψε το τελευταίο στρώμα λαζάνια, πασπαλίζοντας με 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και κομματάκια βούτυρο εδώ κι εκεί<br /><br />Σκέπασε το πυρέξ με αλουμίνιο και βάλε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά. Αφαίρεσε το αλουμίνιο και συνέχισε το ψήσιμο για άλλο ένα τέταρτο της ώρας να πάρει χρώμα</span></p>

Σχετικά άρθρα