Εύκολες γκόγκες Μονεμβασιάς

<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: small;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: small;">1 κιλό αλεύρι σκληρό</span><br /><span style="font-size: small;">1 αυγό</span><br /><span style="font-size: small;">λίγο λάδι</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">νερό όσο πάρει</span><br /><span style="font-size: small;">Μυξήθρα ξερή τριμμένη για σερβίρισμα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<p><span style="font-size: small;">Ζυμώνετε όλα τα υλικά πάρα πολύ καλά. Όσο περισσότερο ζυμώσετε τόσο πιο αφράτες θα γίνουν οι γκόγκες. Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μακαρονιού και στη συνέχεια κόβετε σε μικρά κομματάκια.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Τα βράζετε σε μπόλικο νερό για 10 λεπτά, σουρώνετε. Βάζετε λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά και τηγανίζετε τις γκόγκες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σερβίρετε με τριμμένη μυζήθρα.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα