Συμβουλές για ένα πετυχημένο eyeliner!

Το eyeliner προσφέρει βάθος στο βλέμμα, κάνει τις βλεφαρίδες να δείχνουν μακρύτερες και σκούρες και δίνει καλύτερο σχήμα στα μάτια. Τα eyeliner υπάρχουν σε μορφή υγρού, σε πεπιεσμένη πούδρα κόμπακτ και σαν μολύβια. Πάντα όταν χρησιμοποιείται μολύβια για τα μάτια, βεβαιωθείτε ότι η άκρη δεν είναι μυτερή.

Μάτια με μικρή απόσταση

Για τα μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους, ξεκινήστε τη γραμμή στην αρχή του κέντρου του βλεφάρου και προχωρήστε προς την εξωτερική του άκρη ακουλουθώντας τη βάση των βλεφαρίδων.

Μάτια με μεγάλη απόσταση

Για κανονικά μάτια ή με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, ξεκινήστε τη γραμμή από το πρώτο τρίτο του βλεφάρου και συνεχίστε μέχρι το τέλος του βλεφάρου.

Tips

1. Τραβώντας μια λεπτή γραμμή με ένα μολύβι, απλώνοντας και σβήνοντας την γραμμή αυτή με το πινέλο του eyeliner ή με το μπαστουνάκι που καταλήγει σε σφουγγαράκι, μπορείτε να πετύχετε ότι ακριβώς σας προσφέρει το eyliner χωρίς να έχετε την παχιά, σκούρα, έντονη γραμμή που δείχνει αφύσικη και σκληρή.

2. Αν θέλετε να δώσετε καινούριο σχήμα στα μάτια σας και μια κλίση προς τα πάνω, βάλτε το eyeliner από την αρχή μέχρι το τέλος του βλεφάρου, αλλά αντί ν’ ακολουθήσετε τη φυσική του γραμμή, δώστε μια μικρή κλίση προς τα πάνω στο τελευταίο τρίτο του βλεφάρου.

3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γκρίζο καφετί, μαύρο ή οποιοδήποτε σκούρο μπλε ή μωβ για το eyeliner σας. Προσοχή όμως, το σκούρο eyliner (μαύρο, γκρίζο, καφέ ή σκούρο μπλε) όταν μπαίνει στην κορυφή του κάτω βλεφάρου έχει την ιδιότητα να μικραίνει τα μάτια. Αποφύγετε λοιπόν το σκούρο eyeliner στο κάτω βλέφαρο αν έχετε μικρά μάτια ή χρησιμοποιήστε τουλάχιστον πιο φωτεινές αποχρώσεις.

Πηγή: makigiaz.blogspot

Σχετικά άρθρα