Όλα τα μυστικά για τέλειο κέικ!

6 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για το κέικ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
1/4 κουταλιά γλυκού βανίλια

Για το frosting 
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 1/2-2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Εξοπλισμός frosting 
1 σπάτουλα frosting ή 1 μαχαιράκι
1 φορμα στογγυλή για βάση

 

 

 

Εκτέλεση

Για το κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλευρώνετε και βουτυρώνετε δύο στρογγυλές φόρμες   για κέικ 28 εκ. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε για ένα λεπτό τη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και  προσθέτουμε το  μαλακό βούτυρο. Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά.

Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια. Προσθέστε το μείγμα αυγών στο κάδο του μίξερ  και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να το απορροφήσει τελείως το μείγμα.

Χύστε το μείγμα στις δύο φόρμες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο πάνω για 25 με 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Για το frosting
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο γάλα  να αραιώσετε το μείγμα.


Εξοπλισμός frosting (Βήμα Βήμα επικάλυψη και συμβουλές)

Για ένα πετυχημένο κέικ με frosting χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα προϊόντα για frosting. Θα χρειαστείτε μια σπάτουλα για frosting ή ένα μαχαίρι και μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (θα τη χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για το frosting του κέικ.




Ξεκινήστε βάζοντας μια κουταλιά του γλυκού frosting πάνω στην αναποδογυρισμένη φόρμα για κέικ. (Αυτό θα μας βοηθήσει να σταθεροποιήσουμε το κέικ μας)


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ