Android 4.4 KitKat: Τι γνωρίζουμε για τα updates των HTC, Samsung, LG, Sony και Motorola

Το Android 4.4 KitKat μετρά μόλις λίγες ημέρες ζωής, για την ακρίβεια χρησιμοποιείται επίσημα μόνο στο Nexus 5, αλλά (όπως είναι λογικό) ήδη αρκετοί ρωτάτε για το αν και πότε θα έρθει το update στη συσκευή σας. Το ευχάριστο είναι ότι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές έχουν σπεύσει να επιβεβαιώσουν ότι θα φέρουν τη νέα έκδοση στις συσκευές τους, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν διευκρινίζουν πότε θα γίνει αυτό και ποιες συσκευές αφορά.

Μέχρι στιγμής, είναι βέβαιο ότι το update θα λάβουν πολύ σύντομα τα Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10, Samsung Galaxy S4 Google Edition και HTC One Google Edition. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, η Sony αναφέρει με επίσημο tweet ότι θα…ενημερώσει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε σε ποιες συσκευές θα φέρει τα Android 4.3 και Android 4.4, η HTC θα αναβαθμίσει την οικογένεια HTC One (One, One Mini, One Max) στα τέλη Ιανουαρίου 2014, η LG στις αρχές Δεκεμβρίου το LG G2, η Motorola έχει δημιουργήσει σχετική ιστοσελίδα όπου ενημερώνει για πληθώρα συσκευών (ΗΠΑ), ενώ για τη Samsung δεν υπάρχει κάτι επίσημο πέραν από φήμες για δοκιμές του Android 4.4 στο Galaxy Note 3.

Που καταλήγουμε με όλα αυτά; Η Google προσπαθεί πολύ για να φέρνει γρήγορα τις νέες εκδόσεις στην πλειοψηφία των Android smartphones, αλλά τα custom UIs που χρησιμοποιούν οι διάφορες εταιρείες καθυστερούν τη μετάβαση. Ο μόνος τρόπος να λαμβάνετε σχεδόν άμεσα τα updates του Android OS είναι να προτιμήσετε κάποια συσκευή της σειράς Nexus ή να εγκαταστήσετε ανεπίσημη ROM, διαφορετικά υπομονή!

Σχετικά άρθρα