Τυρόπιτα Θρακιώτικη (Μηλίνα)

7 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 συσκευασία φυλλο για πίτες (χωριάτικο)
4 μεγάλα αυγα
400 γρμμάρια φετα
735 γραμμάρια γαλα
180 γραμμάρια λαδι

 

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 245 γραμμάρια από το γάλα (1 φλιτζάνι), τα δυο αυγά και χτυπάμε με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα.
'Έπειτα λαδώνουμε ένα ταψί τετράγωνο και βάζουμε δυο φύλλα καλύπτοντας τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Ρίχνουμε λίγο από τη τη γέμιση, μετά ξανά φυλλο- λάδωμα - γέμιση, ξανα φυλλο-λαδωμα - γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Τέλος σκεπάζουμε την πίτα με δυο φύλα τσαλακωμένα
Στη συνέχεια χτυπάτε το υπόλοιπο γάλα με τα 2 αυγά και μια κουταλιά σούπας λάδι. Χτυπάμε καλά να γίνει ένας χυλός και τον ρίχνουμε πάνω από την πίτα.
Βάζουμε στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς περίπου για 45 - 50  λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε σε κομμάτια.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ