Μακαρονάδα με πέστο και γαρίδες

<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: small;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: small;">½ κιλό γαρίδες</span><br /><span style="font-size: small;">2/3 φλιτζάνι λάδι</span><br /><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο</span><br /><span style="font-size: small;">Ψιλοκομμένος μαϊντανός</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουτί (500 γραμμάρια) ντομάτες</span><br /><span style="font-size: small;">½ φλιτζάνι κρασί λευκό</span><br /><span style="font-size: small;">½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για την σάλτσα πέστο</span><br /><span style="font-size: small;">25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο</span><br /><span style="font-size: small;">25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη</span><br /><span style="font-size: small;">25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο</span><br /><span style="font-size: small;">2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλιά του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">80 γραμμάρια κουκουναρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: small;">Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: small;">Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, λίγο αλάτι και το κρασί. Βράζετε σε σιγανή φωτιά τη σάλτσα ντομάτα, ώσπου να πήξει.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σερβίρετε με τις γαρίδες  και τη σάλτσα πέστο σε βαθύ πιάτο.</span><br /><span style="font-size: small;">Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα μακαρόνια να βράζουν για άλλα 8 λεπτά. Σερβίρετε με τις γαρίδες.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τη σάλτσα πέστο</span><br /><span style="font-size: small;">Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: small;">Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.</span><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.</span><br /><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα