4 tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σας γρήγορα!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούω από φίλες και γνωστές ότι έχουν πρόβλημα μα την ανάπτυξη των μαλλιών τους και ότι δεν μπορούν να τα μακρύνουν με τίποτα.

Καταρχάς, σε περίπτωση που παρατηρείτε αραίωση και έντονη δυσκολία ανάπτυξης, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να ελέγξει τα επίπεδα σιδήρου και της φεριτίνης, της προλακτίνης και τις ορμόνες του θυρεοειδούς.

Από εκεί και πέρα, εφόσον δεν υπάρχει οργανικό πρόβλημα, υπάρχουν κάποια tips που μπορούν να σας βοηθήσουν να μακρύνετε τα μαλλιά σας:

1.. Έχετε ψαλίδα; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε τότε είναι να την κόψετε! Και αν πονάτε με το κόψιμο των μαλλιών σας, κάντε την καρδιά σας πέτρα και πάρτε τα έστω τρία δάχτυλα.

2. Φροντίστε να ενυδατώνετε τα μαλλιά σας σε κάθε λούσιμο με μάσκες και κρέμες μαλλιών. Έτσι η τρίχα θα είναι καλά ενυδατωμένη δεν θα σπάει εύκολα.

3. Περιορίστε το πιστολάκι, το ισιωτικό μαλλιών ή το ψαλίδι για τις μπούκλες γιατί η θερμότητα που βγάζουν καταστρέφει την τρίχα σου. Τα μακριά μαλλιά πρέπει να στεγνώνουν φυσικά ή με επαγγελματικό πιστολάκι που δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 108 βαθμούς.

4. Κάντε μάσκες με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας όπως:

Παίρνετε τον κρόκο ενός αυγού και τον αναμιγνύετε με λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας τα δύο υλικά πολύ καλά. Στη συνέχεια το απλώστε στα μαλλιά που καλό θα είναι να είναι λουσμένα και ελαφρώς νωπά για να απορροφηθούν πολύ καλύτερα τα ενυδατικά συστατικά των δύο υλικών. Τυλίξτε τα μαλλιά με μια διάφανη μεμβράνη και μια ζεστή πετσέτα και τα αφήνετε έτσι για μια ώρα τουλάχιστον.

Στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά μας δύο φορές προσθέτοντας και λίγο ξύδι για να φύγουν οι τυχόν ανεπιθύμητες μυρωδιές. Η παραπάνω μάσκα θα θρέψει τα μαλλιά σας και θα το βοηθήσει να μακρύνουν γρηγορότερα. Με την συχνότερη χρήση της θα έχετε ορατά αποτελέσματα!

 

Πηγή: mystikapanoraias.blogspot.gr

Σχετικά άρθρα