Στρούντελ με πατάτα και δεντρολίβανο

8 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 μερίδες

1 φύλλο σφολιάτας
2 πατάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι γιαούρτι 10 % λιπαρά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
φρέσκο τριμμένο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά γάλα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανοίγουμε φύλλο σφολιάτας σε ένα φύλλο λαδόκολλα και το ανοίγουμε. Μεταφέρετε το φύλλο σε λαδόκολλα. Στη συνέχεια κόβετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο λαχανικών.
Στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι μαζί με τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο.

Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα στο κέντρο του φύλου και διπλώνετε το στρούντελ και από τις δυο μεριές.
Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το γάλα και βουρτσίστε το στρούντελ. Πασπαλίστε με αλάτι και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Περιστρέφοντας το ταψί 2 φορές για ψηθεί ομοιόμορφα.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ