Νόστιμο κέικ με καραμελωμένα μήλα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρης, διαιρούμενο σε (1/2 φλιτζάνι και 3/4 φλιτζανιού)</span><br /><span style="font-size: medium;">4 μήλα κόκκινα αποφλοιωμένα, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα σε χοντρές φέτες</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4 φλιτζάνι αλεύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">1/3 κούπας καλαμποκάλευρο</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι βραστό νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας</span><br /><span style="font-size: medium;">2 μεγάλα αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">1/3 φλιτζάνι γάλα πλήρες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 στρογγυλή  φόρμα για κέικ 24 εκ</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τοποθετείτε μια βρεγμένη λαδόκολλα μέσα στη φόρμα για  να κολλήσει περιμετρικά στη φόρμα μας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Λιώστε 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα γίνεται να ροδίσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα (χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη κουτάλα), ζεσταίνουμε για περίπου 6 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε τις φέτες μήλου στο τηγάνι και ανακατεύετε απαλά για να πάει η  καραμέλα ομοιόμορφα σε όλα τα μήλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι τα μήλα απελευθερώσει τους χυμούς τους, περίπου 5 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ανοίγετε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και καραμέλα πυκνώνει και παλτά τα μήλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου 13 λεπτά περισσότερο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφαιρέστε τα μήλα και σάλτσα καραμέλας και τοποθετείστε στον πάτο της φόρμας για κέικ.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="font-size: medium;">Χτυπάμε μαζί με το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακατεύετε καλά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέστε 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη και 6 κουταλιές  βούτυρο στο μείγμα του αλευριού.</span><br /><span style="font-size: medium;">Χτυπήστε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε άλλο μπολ χτυπήστε τη  βανίλια και τα αυγά. Προσθέστε τα στο μείγμα με το αλεύρι μαζί με το γάλα. Χύστε το μείγμα πάνω από τα μήλα στη φόρμα για κέικ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ψήστε μέχρι η να κορυφή είναι χρυσή και η οδοντογλυφίδα στο κέντρο βγαίνει καθαρή, περίπου 40 με 50  λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνετε να κρυώσει το κέικ στο ταψί  για 5 λεπτά. Προσεκτικά αναποδογυρίστε το κέικ σε μια πιατέλα ή πιάτο, και αφαιρέστε τη λαδόκολλα. Αφήνετε να κρυώσει για άλλα  15 λεπτά και σερβίρετε με παγωτό γιαούρτι.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα