Ο ερωτιάρης Γιώργος Ζαμπέτας: Οταν θώπευσε την Γκρέις Κέλι και την Σοφία Λόρεν

8 Νοεμβρίου 2013

Αγνωστες πτυχές της ζωής του γνωστού λαϊκού μουσικοσυνθέτη Γιώργου Ζαμπέτα έρχονται στο προσκήνιο από την αυτοβιογραφία του την οποία γράφει η κόρη του, με τις ερωτικές του περιπέτειες να είναι αυτές που κλέβουν την παράσταση.

Στην βιογραφία του μεγάλου μουσικού, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε διάφορες πτυχές της ζωής του, με την Espresso να αναφέρει ενδεικτικά την επίσκεψη του στα βασιλικά ανάκτορα, την επίσκεψη του στη Βουλή αλλά και την στιγμή που ο Γιώργος Ζαμπέτας θώπευσε την Γκρέις Κέλι και την Σοφία Λόρεν

Η επίσκεψη του στα ανάκτορα

Στη βιογραφία, αναφέρεται η αφήγηση του Γιώργου Ζαμπέτα στην κόρη του, σχετικά με την επίσκεψη του στα βασιλικά ανάκτορα, όπου τότε φέρεται να είχε πει στον βασιλιά Παύλο: «Μεγαλειότατε μπορεί να έρθει και η Γιώργαινα μαζί μου; Μου χει φάει τα αυτιά. Θέλει να την φέρω στα ανάκτορα και να καθίσει δίπλα στη βασίλισσα».

Η φιλία του με τον Αβέρωφ και η επίσκεψη του στη Βουλή

Στη βιογραφία αναφέρεται πως ο Γιώργος Ζαμπέτας είχε φιλικές σχέσεις και με τον Ευάγγελο Αβέρωφ, από τον οποίο κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης τους για καφέ στη Βουκουρεστίου ζήτησε να επισκεφθεί την Βουλή, αναφέρει η Κατερίνα Ζαμπέτα: «''Ρε μεγάλε'', του είπε μια ημέρα ο πατέρας. ''Δεν έχω έρθει ποτέ στη Βουλή. Θα ήθελα να έρθω μια φορά να δω και εγώ τι γίνεται εκεί μέσα''. ''Οποτε θέλεις Ζαμπέτα μπορείς να έρθεις'', απάντησε πρόθυμα ο Αβέρωφ. ''Η Βουλή είναι πάντα ανοικτή για εσένα''».

Ετσι, ένα πρωί ο Γιώργος Ζαμπέτας πήγε στη Βουλή την ώρα που γινόταν συνεδρίαση. Αρχικά ο φρουρός δεν του επέτρεψε την είσοδο, αλλά μετά την απάντηση του Ζαμπέτα «να πεις στους φίλους μου πως έξω περιμένει ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο λαός!», εν τέλει αρκετοί πολιτικοί άνδρες τον υποδέχθηκαν.

Οταν θώπευσε την Γκρέις Κέλι και την Σοφία Λόρεν

Ο Γιώργος Ζαμπέτας παράλληλα, περιέγραψε στην κόρη του την εμπειρία του κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών στο οποίο είχε πάει με τον Μάνο Χατζιδάκι για την ταινία «Ποτέ την Κυριακή». «Ολοι οι μεγιστάνες της τέχνης ,της μόδας, του σινεμά και του θεάτρου, Ιμπέρια Αρτζεντίνα από Ισπανία, η Γκρέις Κέλι του Μονακό, ο Ρενιέ, η Τζίνα Λολομπριγκίτα, η Σοφία Λόρεν. Κάτι γούνες, κάτι πράγματα! Να δεις χρυσαφικό, να δεις διαμαντικό! Ολες οι Μπριζίτ Μπαρντό ήταν μαζεμένες εκεί. Τις φούχτωσα όλες. Και όχι μόνο τις φούχτωσα μου κολλάγανε κιόλας», είχε πει ο Γιώργος Ζαμπέτας στην κόρη του.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ