Μάθε πώς να εξαφανίζεις γρήγορα τις μελανιές!

8 Νοεμβρίου 2013
Mελανιές? Kαι όμως μπορούμε να τις "σβήσουμε"αρκετά γρήγορα!

Με μαϊντανό:

στο ψυγείο μας σχεδόν πάντα έχουμε μαϊντανό. Παίρνουμε λοιπόν μια χούφτα από τα φύλλα του και αφού τα πολτοποιήσουμε και τα κάνουμε μιά πηχτή πάστα τα βάζουμε επίθεμα πάνω στην μελανιά. Ο μαϊντανός-από τα πιο γνωστά μας και σημαντικότατο θεραπευτικό βότανο-έχει την ιδιότητα χάρις στα αιθέρια έλαια και στις βιταμίνες που περιέχει να αναστέλλει τον πόνο και την φλεγμονή έτσι. Τα πολτοποιημένα του φύλλα που βάλαμε πάνω στην μελανιά μας συμβάλλουν στην ταχύτερη θεραπεία του τραυματισμένου μας δέρματος. Η κυκλοφορία του αίματος στο συγκεκριμένο σημείο βελτιώνεται και η μελανιά μας αποχωρεί γρηγορότερα. Επαναλαμβάνουμε μία και δύο φορές ή και περισσότερες ανάλογα με την μελανιά ή το χτύπημα.

Αν δεν έχουμε μαϊντανό, μπορούμε να κάνουμε επάλειψη στο μελανιασμένο μας σημείο με αλοιφή ή βάμμα άρνικας ή με βαλσαμέλαιο. Σίγουρα κάτι από τα τρία θα πρέπει να τα έχουμε.


Τώρα αν το δέρμα μας μελανιάζει με το παραμικρό χτύπημα καλό θα είναι να τρώμε περισσότερα τρόφιμα που περιέχουν βιοφλαβονοειδή όπως:

λεμόνια
πορτοκάλια
σταφύλια
φράουλες
βατόμουρα
πράσινες πιπεριές
μπρόκολο


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ