Όλα τα είδη πινέλων, για το μακιγιάζ σου!

Οι επαγγελματίες μακιγιέρ έχουν στην διάθεσή τους πάντα δεκάδες διαφορετικά πινέλα για να πετύχουν ένα πραγματικά άψογο και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Αν και θα ήταν σίγουρα υπερβολή να έχουμε στην διάθεσή μας όλα τα εργαλεία ενός μακιγιέρ υπάρχουν κάποια βασικά πινέλα που πρέπει να έχουμε και εμείς στη συλλογή μας απαραίτητα για να πετύχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα.

1.Πινέλο για πούδρα

Είναι συνήθως μεγάλο και χνουδωτό με μακριές τρίχες, για να βοηθάει στην ελαφριά και ομοιόμορφη εφαρμογή της πούδρας. Επιλέξτε ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους και βεβαιωθείτε ότι έχει ημίσκληρες τρίχες. Αν είναι πολύ χαλαρό δεν θα μπορείτε να αφαιρείτε αποτελεσματικά την περιττή ποσότητα πούδρας.

2.Πινέλο για ρουζ

Λίγο μικρότερο από ένα πινέλο πούδρας, αλλά παρόμοιου σχήματος. Μη χρησιμοποιείτε τα πινέλα που υπάρχουν μέσα στις συσκευασίες των ρουζ – είναι συνήθως πολύ μικρά και οι τρίχες είναι πολύ σκληρές.

3.Ασύμμετρο πινέλο με στρογγυλεμένες άκρες

Αυτό το πινέλο ακολουθεί την καμπύλη των ζυγωματικών και χρησιμοποιείται για να τονίζει τις γωνίες του προσώπου.

4. Πινέλο για κονσίλερ

Ένα πινέλο με άκαμπτες και σκληρές τρίχες επιτρέπει την εφαρμογή του κονσίλερ σε μικρές και στενές περιοχές.

5.Πινέλα για σκιές ματιών

Θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε ένα μεγάλο για να απλώνετε τα χρώματα ένα μεσαίο πινέλο για την καλύτερη και πιο προσεγμένη εφαρμογή των χρωμάτων και ένα μικρότερο για τις λεπτομέρειες.

6.Πινέλο για το περίγραμμα των ματιών

Ένα λοξό πινέλο για να δημιουργείτε τις σκούρες σκιές στις πτυχές των βλεφάρων και για eyeliner (περίγραμμα ματιών). Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για γέμισμα των φρυδιών με σκιά.

7. Πινέλο για eyeliner

Ένα μικρό, σφιχτό, επίπεδο πινέλο το οποίο χρησιμοποιείται υγρό ή στεγνό για να δημιουργήσετε μια λεπτή γραμμή κοντά στη βάση των βλεφαρίδων ή για να τονίσετε την πτυχή του βλεφάρου. Αυτά τα τα πινέλα πρέπει να έχουν σφιχτές τρίχες οι οποίες δεν ανοίγουν όταν τις πιέσετε, μουτζουρώνοντας τη σκιά των ματιών.

8. Πινέλο χειλιών

Η μικρή, συμπαγής και επίπεδη κεφαλή του θα πρέπει να είναι μυτερή για να μπορείτε να σχηματίσετε το περίγραμμα των χειλιών ακόμα και στις γωνίες χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του κραγιόν ή του gloss, για την ανάμειξη των δικών σας συνδυασμών ή για να εκμεταλλευτείτε μέχρι τέλους το αγαπημένο σας κραγιόν.

9. Πινέλο με σπογγώδη υφή

Για να απαλύνετε τις γραμμές μολυβιού και να πουδράρετε τις σκιές ματιών.

Τips

Επενδύστε σε καλής ποιότητας πινέλα με φυσική τρίχα. Αν και ακριβότερες αξίζουν την αρχική επένδυση.

Δοκιμάστε τα πινέλα βουρτσίζοντας τα πάνω στο χέρι αρκετές φορές για να βεβαιωθείτε ότι δεν αφαιρούνται πολλές τρίχες.

Πηγή: makigiaz.blogspot.gr

 

 

Σχετικά άρθρα