Ο Ολυμπιακός αγοράζει την ευκαιρία να μεγαλώσει τα κυβικά του μέσα από το Champions League

9 Νοεμβρίου 2013

Μέσα από τη συζήτηση με τον Κώστα Νικολακόπουλο χθες το απόγευμα, σχετικά με τα οικονομικά οφέλη του Ολυμπιακού από την πορεία που διαγράφει μέχρι στιγμής στο Champions League, βρεθήκαμε μπροστά στη διαπίστωση ότι αν οι «ερυθρόλευκοι» επιτύχουν αυτό που σήμερα μοιάζει ως περίπου αυτονόητο στα μάτια όσων παρακολουθούμε τα παιχνίδια και δεν αγωνιζόμαστε σε αυτά, δηλαδή αν νικήσουν την Άντερλεχτ και πανηγυρίσουν με αυτό τον τρόπο την πρόκρισή τους στους 16 του Champions League η ΠΑΕ θα βάλει στο ταμείο της ένα μπόνους της τάξης των 5.5 – 6 εκατ. ευρώ.

Περίπου τόσα θα είναι τα επιπλέον έσοδά του συγκριτικά με αυτά που θα είχε αν έκανε μια μέτρια πορεία που θα κατέληγε είτε στον αποκλεισμό του είτε στη συνέχεια στο Europa League.

Ακόμη κι αν προσεγγίσει κανείς με μεγαλύτερη μετριοφροσύνη την οικονομική πράξη αυτής της διαδικασίας, θα βγάλει τον Ολυμπιακό ωφελημένο κατά τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ. Σκεφθείτε πόσο δύσκολα γεννάει αυτή την εποχή μια αθλητική εταιρεία τόσο υψηλό έσοδο. Αναρωτηθείτε πόσες άλλες αθλητικές εταιρείες μπορούν αυτή την εποχή να κερδίσουν τέτοιο μπόνους μέσα από τις αθλητικές επιδόσεις της ομάδας τους. Και λογαριάστε ότι το συνολικό έσοδο του Ολυμπιακού από το Champions League θα πλησιάσει σε τάξη μεγέθους τα 30 εκατ. ευρώ.

Συχνά συζητάμε σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι για τις ομάδες να προχωρούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για την σημασία της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League για τον Ολυμπιακό. Αυτό, το φετινό παράδειγμα βοηθά πολύ στην κατανόηση. Σκεφθείτε ότι μόνο το μπόνους είναι «τέσσερις Ρομπέρτο», δηλαδή η κάλυψη τεσσάρων συμβολαίων σαν αυτό που έχει φέτος ο Ισπανός. Τέσσερα ετήσια συμβόλαια ακριβοπληρωμένου ποδοσφαιριστή, από αυτούς που κυκλοφορούν πλέον μόνο στο ρόστερ του Ολυμπιακού, με εξαίρεση ίσως τον Στοχ του ΠΑΟΚ.

Αν όλα του πάνε κατ' ευχήν και καταφέρει να προκριθεί στους 16 του Champions League, ο Ολυμπιακός θα έχει κερδίσει το εξασφαλισμένο κονδύλι για την επιπλέον ενίσχυσή του, εφόσον διοίκηση και προπονητής την κρίνουν απαραίτητη τον ερχόμενο Ιανουάριο. Κάπως έτσι αλλάζουν, μεγαλώνουν τα κυβικά τους οι ευρωπαϊκές ομάδες μέσα από τη συμμετοχή τους στο Champions League. Κάπως έτσι, μέσα από τη σωστή διαχείριση του εσόδου, οι ομάδες μεγαλώνουν εταιρικά και αγωνιστικά και αλλάζουν επίπεδο, ταχύτητα και προοπτική.  

 sportday.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ