Παπαρδέλες με κοτόπουλο, μανιτάρια και πάπρικα

11 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα λευκά ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
500 γραμμάρια παπαρδέλες
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
2 ντομάτες τριμμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι ζωμό κρέατος από κύβο ή σούπα

 

 

 

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το τηγανίζετε μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μέσα σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο.
Προσθέτετε και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι. Το σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό, τη τριμμένη ντομάτα, πάπρικα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

Σιγοβράζεται για 30 λεπτά περίπου.
Βράζετε τις παπαρδέλες για 8 λεπτά και τα στραγγίζετε.
Σερβίρετε ανακατεύοντας με τη σάλτσα και το κοτόπουλο.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ